Hírlevél feliratkozás

Valentin-napi mécsestartó Fimo gyurmából

Amire szükságünk lesz hozzá:
-Fimo Effect áttetsző (8020-014) - 2x57 g
-Fimo Soft fehér (8020-0) - 57 g
-Fimo akril nyújtórúd
-Fimo gyurmanyújtó gép
-Fimo gyurmavágó kések
-Fimo felületmintázó, Csipke
-Fimo arany színű metálpor
-Fimo arany színű metállap
-Fimo fényes lakk
-formaszaggató
-egyenes falú üveg mécsestartó
-ecset
Első lépésben nyújtsuk ki mind a két blokk átlátszó Fimo Effect gyurmát az akril nyújtórúddal, majd tekerjük át őket az 1-es fokozatra állított gyurmanyújtó gépen. A gyurmalapoknak akkorának kell lenniük, hogy teljesen befedjék a választott mécsestartó felét.
Helyezzük rá a felületmintázót az egyik kinyújtott gyurmalapra, de előtte nedvesítsük be egy kicsit. Az akril nyújtórúddal görgessünk végig a felületen, enyhe nyomást gyakorolva rá. Végezzük el ezt a műveletet a másik gyurmalappal is.

Illesszük fel mind a két megmintázott gyurmalapot a mécsestartóra, finoman nyomkodjuk rá. Gyurmavágó késekkel vágjuk le a lelógó részeket, s enyhén benedvesített ujjainkkal simítsuk el a széleket. Tegyünk ugyanígy az illeszkedésnél - enyhén vizes ujjakkal egyengessük össze a lapok szélét.

Ha deformálódott a felület, mintázzuk újra a felületmintázóval.

Szórjunk ki kevés arany metálport a munkafelületre és ujjunkkal óvatosan vigyük fel a mécsestartóra illesztett gyurmára.
A szívek a következőképpen készülnek: nyújtsuk ki a fehér színű Fimo Soft gyurmát először nyújtórúddal, majd 5-ös fokozatra állított gyurmanyújtó géppel. Óvatosan borítsuk be a felületet arany színű metállappal, s az akril nyújtórúddal görgessük addig a felületét, amíg a metállap belesimul a gyurmába és enyhén repedezett felületet képez. Vágjunk ki belőle két különböző méretben szíveket.

A nagyobb méretű szíveket helyezzük el egymástól egyenlő távolságra a mécsestartóra, a kisebbeket pedig illesszük közéjük.

Égessük ki sütőben 30 perc alatt 110 fokon a mécsestartót, majd miután kihűlt, lakkozzuk le a Fimo fényes lakkal. Száradás után helyezzünk bele teamécsest.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.