Hírlevél feliratkozás

Adventi koszorú Fimo süthető gyurmából

Modern és divatos hatást kölcsönözhetünk adventi koszorúnknak, ha FIMO Effectsüthető gyurmából készült, formaszaggatóval kivágott díszekkel dobjuk fel. A finom pasztell színeket ezüstfóliával kombinálhatjuk, jeges hatást adva ezzel a karácsonyi dekorációnak.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Effect 57 g gyurma, Pasztell víz (8020-305) - 2 darab
-Fimo Effect 57 g gyurma, Pasztell rózsaszín (8020-205) - 2 darab
-Fimo Effect 57 g gyurma, Csillámos ezüst (8020-812) - 2 darab
-Fimo metálfólia, ezüst (8780-81) - 1 csomag
-Lakk metálfóliához (8783 BK) - 1 darab
-Fimo metálpor. ezüst (8708 BK) - 1 darab
-Fimo műanyag modellező szett (8711) - 1 csomag
-Fimo akril nyújtórúd (8700-05) vagy Fimo gyurmanyújtó gép (8713)
-Fimo sütő hőmérő (8700-02)
-csillag alakú formaszaggató
-fenyőfa alakú formaszaggató
-ezüst színű akrilspray

Valamint: sima munkafelület, konyhai kés, széles lapos ecset, virágkötöző drót

Első lépésben Fimo nyújtógéppel vagy akril nyújtórúddal készítsünk kb. 14x14 cm-es, 2-3 mm vastag gyurmalapot a Fimo Effect Pasztell vízszínű gyurmákból.
Helyezzük a két gyurmalapot pontosan egymás tetejére.

Ezután helyezzük az ezüst színű Fimo metállapot óvatosan a két, kék gyurmalap tetejére és haladjunk végig rajta ecsettel, hogy a metálfólia hozzátapadjon a gyurmához.

Mivel a Fimo metállap nagyon vékony és sérülékeny, ügyeljünk rá, hogy lehetőleg ne érjünk hozzá kezünkkel, mert rá fog tapadni a bőrünkre. Igyekezzünk felhelyezni azt sütőpapír és ecset segítségével, a képen látható módon!

Az elkészített, metállappal beborított Fimo lapot 1-es fokozaton tekerjük végig a gyurmanyújtó gépen. A művelet közben a metálfólia megrepedezik, ezáltal rusztikus, kopott hatást eredményezve.
Most formaszaggatók segítségével vágjuk ki a kívánt formákat az elkészített metálfóliós gyurmalapból. Igyekezzünk minél jobban kihasználni a területet, helyezzük egymáshoz minél közelebb az egyes formákat! A maradék gyurmát gyúrjuk össze, lapítsuk ki és vágjunk ki újabb motívumokat!
Az előző lépést ismételjük addig, amíg az összes Fimo gyurmát felhasználtuk. Amelyik formára csak kevés metállap jutott, annak adhatunk extra csillogást Fimo ezüst színű metálporral - lapos ecset segítségével vigyük fel a gyurmára, finom selyemfényt adva neki ezzel.

A forma méretétől és a koszorútól függően vágjuk méretre a kötöződrótokat és szúrjuk bele alulról a gyurmaformákba. Ezután helyezzük őket sütőbe, s 20-30 perc alatt, 110 fokon égessük ki őket. Várjuk meg, amíg teljesen kihűlnek, majd lakkozzuk le őket!

Helyezzük fel a négy gyertyát a koszorúalapra, kössünk rá szalagot, masnit, majd szúrjuk bele az elkészített gyurmaformákat. Extra jeges, csillogó hatást kölcsönözhetünk neki, ha ezüst színű akrilspray-t fújunk rá.

A kis gyurmaformákból remek ajándékkísérő, karácsonyfadísz, asztali dekoráció is válhat!

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.