Hírlevél feliratkozás

Fali akasztók Fimo süthető gyurmából

Készítsünk divatos, stílusos kiegészítőket lakásunkba Fimo süthető gyurmából, a lakásunk színeihez passzoló árnyalatokban. A leírás segítségével könnyedén alkothatunk fali akasztót, fürdőszobai törölközőtartót, pár egyszerű lépésben. 

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Soft 57 g, fehér színű (8020-0)
-Fimo Soft 57 g, barnás szürke (8020-87)
-Fimo Effect 57 g gyurma, lila (8020-605)
-Fimo Effect 57 g gyurma, menta (8020-505)
-Fimo Effect 57 g gyurma, antik rózsaszín (8020-20) 
-Fimo gyurmavágó pengék
-Fimo gyurmanyújtó gép
-Fimo sütő hőmérő

Valamint: sima munkafelület, fali akasztók, kicsi kerek formaszaggató

Első lépésben a 2-es fokozatra állított gyurmanyújtó géppel mindegyik gyurmából készítsünk gyurmalapot. Először tenyerünkben jól gyúrjuk át, melegítsük fel a gyurmát, majd tekerjük át a gépen több alkalommal. A gyurmavágó penge segítségével a képen látható módon vágjunk ki a gyurmalapokból szabálytalan hatszöget. 

Ezt a kivágott hatszöget fektessük rá egy másik színű gyurmalapra és vágjuk körbe pár mm-el a hatszög széle mellett. Ismételjük meg ezt a lépést az összes soron következő gyurmalappal. 

Most az emeletes hatszög minden oldalát vágjuk simára a képen látható módon, a gyurmavágó penge segítségével. 


Kis méretű, kerek formaszaggatóval készítsünk furatot a gyurma közepébe, majd ellenőrizzük, hogy elég széles-e a választott fali akasztóhoz. Ezután helyezzük a hatszöget előmelegített sütőbe és 30 perc alatt, 110 fokon égessük ki. Várjuk meg, amíg a gyurma kihűl majd vezessük át rajta az akasztót. 

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN >>

További ötleteink elérhetőek ITT >>