Hírlevél feliratkozás

Karácsonyi dekoráció Fimo Kids gyurmából

Mindenkinek örömet szerezhetünk Karácsonyra kézzel készített díszekkel, ajándékokkal. Az új, extra puha Fimo Kids gyurmákból a legfiatalabb hobbizók is könnyedén készíthetnek karácsonyi dekorációt.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Kids 42 g gyurma- fehér (8030-0)
-Fimo Kids 42 g gyurma- sárga (8030-1)
-Fimo Kids 42 g gyurma- narancssárga (8030-4)
-Fimo Kids 42 g gyurma- piros (8030-2)
-Fimo Kids 42 g gyurma- pink (8030-220)
-Fimo Kids 42 g gyurma-  rózsaszín (8030-25)
-Fimo Kids 42 g gyurma- kék (8030-3)
-Fimo Kids 42 g gyurma- türkiz (8030-39)
-Fimo Kids 42 g gyurma- világoszöld (8030-51)
-Fimo Kids 42 g gyurma- csillámos fehér (8030-052)
-Fimo Kids 42 g gyurma-  csillámos arany (8030-112)
-Fimo Kids szerszámkészlet (8700-31)
-Fimo Kids roller, csillag és virág felületmintázó rollerek (8700-35)

Valamint: formaszaggatók (szív, csillag, üstökös, hold, szarvas, stb.), sütőpapír, olló, ecset. A 42 grammos gyurmák helyett használhatjuk a Fimo Kids Color Pack készleteket is (8032-01 és 8032-02). 

Karácsonyfadísz készítéséhez első lépésben helyezzünk fél blokk, tetszőleges színű Fimo Kids gyurmát egy darab sütőpapírra. Először kézzel, majd a szerszámkészletben található rollerrel készítsünk a gyurmából kb. 2 mm vastagságú lapot. 
Ezután a választott mintájú formaszaggatót nyomjuk rá a gyurmalapra úgy, hogy teljesen átvágja annak vastagságát. Szedjük le az összes felesleges gyurmát a formaszaggató körül, majd távolítsuk el azt is. Ezután kapunk egy szép, egyszínű mintát. A Fimo Kids gyurmák tetszőlegesen keverhetőek, így saját ízlésünk szerint gyönyörű árnyalatokat tudunk elérni. Összekeverhetjük például a csillámos fehér és a pink színeket, amikből egy csillámos rózsaszín árnyalatot fogunk kapni. A képen látható szarvas színét fél blokk csillámos fehér és negyed blokk pink gyurma összekeverésével értük el. 
Látványos hatást érhetünk el márványos minta készítésével is: ehhez keverjünk össze legalább két Fimo Kids színt, de gyúrjuk addig amíg homogén lesz, csupán addig, amíg elérjük a kívánt márványos hatást. Ezután nyújtsuk ki és vágjuk ki formaszaggatóval a választott mintát. 
Csíkos karácsonyfafüggő készítéséhez először nyújtsunk ki egy egész vagy egy fél blokk Fimo Kids gyurmát sütőpapíron. Ezután nyújtsunk ki több vékony lapot olyan színekből, amilyenekből szeretnénk elkészíteni a csíkokat. A Fimo Kids szerszámkészletben található vágóeszközzel vágjunk le vékony csíkokat a kinyújtott lapokból. Következő lépésben helyezzük rá a csíkokat az eredeti gyurmalapra és görgessük a rollert rajta addig amíg a csíkok teljesen belesimulnak az alapba. Végül tetszőleges formaszaggatóval vágjuk ki a mintát. 
A csillagok a karácsony alapmintái közé tartoznak és most könnyen elkészíthetjük őket a felületmintázó roller segítségével. Válasszuk ki a csillagos rollert a készletből és illesszük rá nyelére. A dobot enyhén vizezzük be, majd görgessük végig a kinyújtott gyurmalapon. Ezután formaszaggatóval vágjunk ki mintát belőle. Mindig sütőpapíron dolgozzunk. 

Ha pöttyös mintát szeretnénk készíteni formázzunk pici golyókat tenyerünk segítségével és nyomjuk rá a kinyújtott alapra. Ezután haladjunk át rajta a sima felületű roller segítségével amíg teljesen sima felületet kapunk, majd használjuk a formaszaggatót. Ezután hurkapálca segítségével a formák tetejére készítsünk furatot, majd sütőben 30 perc alatt, 110 fokon égessük ki. Miután kivettük a sütőből várjuk meg amíg teljesen kihűl, majd kenjük le Fimo fényes lakkal a formákat. Ha a lakk megszáradt, vezessünk át szalagot a díszek furatán és akasszuk fel karácsonyfánkra. 

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen