Hírlevél feliratkozás

Ékszerek Fimo Leather Effect bőrhatású gyurmából

Megérkeztek az új, különleges Leather Effect bőrhatású gyurmák, amelyek égetés után flexibilissé, bőrszerűvé válnak, így varrhatóak, hajthatóak. Készíthetünk belőlük bőrhatású ékszereket, de akár kisebb nesszeszereket, berendezési tárgyakat is. 

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Leather Effect bőrhatású gyurma - Galambszürke (8010-809)
-Fimo Leather Effect bőrhatású gyurfma - Görögdinnye (8010-249)
-Fimo Leather Effect bőrhatású gyurma - Bogyó (8010-229)
-Fimo gyurmanyújtó gép
-Fimo sütő hőmérő
-Fimo gyurmavágó kések
-olló
-ceruza
-lyukasztó fogó
-szerelőkarika, ezüst, 7 mm - 2 darab
-horgos fülbevaló alap, ezüst színű - 1 pár
-hobbivágó

Valamint: patentElső lépésben bontsuk ki a görögdinnye színű Fimo bőrhatású gyurmát, tenyerünkben melegítsük fel és gyúrjuk át, majd a gyurmanyújtó gépet 5-ös fokozatra állítva készítsünk belőle 1-2 mm vastag, 3 cm széles és 15-20 cm hosszú gyurmalapot.


Akárcsak az előző lépésben, a galambszürke gyurmából is készítsünk hasonló méretű lapot, majd ezt helyezzük rá az előzőleg készített, piros színű gyurmalapra és óvatosan simítsuk rá. Gyurmavágó pengékkel, a képen látható módon, vágjuk le a felesleget.


Ezután 2-es fokozatra állított gyurmanyújtó gépen tekerjük át ezt a gyurmalapot.

Következő lépésben nyújtunk gépünkkel egyre vékonyabbra és vékonyabbra gyurmalapunkat, 5-ös fokozatra álltva, amíg az eléri a kb. 30 cm-es hosszúságot.

Alkotásunkat helyezzük 130 fokra felmelegített sütőbe és 30 perc alatt égessük ki, majd várjuk meg amíg kihül.

Gyurmalapunkat helyezzük a munkafelületünkre, majd vonalzóval mérjünk ki és rajzoljunk fel rá egy 3 cm széles és 30 cm hosszúságú sávot (vékonyabb csukló esetén bőven elég a 26 - 28 cm-es hosszúság.) Következő lépésben ollóval vágjuk ki a felrajzolt mintát.


Olló segítségével kerekítsük le a kivágott gyurmacsík végeit. 

Ceruzával jelöljük be a patentok helyét, majd lyukasztó eszközzel nyomjunk lyukat a bejelölt pontokra.

A három részsáv elkészítéséhez először vonalzóval mérjük ki, milyen szélesek legyenek az egyes sávok, majd ceruzával jelöljük be azt. Hobbivágóval vágjuk végig a bejelölt sávokat úgy, hogy kb. 1 cm-es távolságra induljanak az elkészített patent furatoktól.


Következő lépésben erősítsük fel a patentokat az elkészített furatokba. 

A fülbevalókhoz használjuk a megmaradt Fimo gyurmát és az előzőekben leírtak szerint készítsünk egy szürke- piros gyurmalapot amiből ezután égessünk ki és vágjunk ki belőle két darab 1,5 cm széles és 8 cm hosszú sávot. Ollóval kerekítsük le a sávok végét.

A karkötőnél leírtak szerint itt is vágjunk végig rajtuk két nyílást a gyurmalapokon úgy, hogy három egyenlő részre ossza a fülbevaló alapját. A vágások kb. 1,5 cm távolságra induljanak a gyurmalap szélétől.

Az elkészített lapok mind a két oldalára készítsünk egy-egy kisebb furatot a képen láthatóak szerint, majd hajtsuk be a gyurmalapot és a gépen látható módon végeiket erősítsük össze szerelőkarikával. Utolsó lépésben a szerelőkarikára rögzítsük fel a fülbevaló alapot.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN >>