Hírlevél feliratkozás

Minimalista ékszerek Fimo süthető gyurmából

Hódítanak az letisztult, minimalista formák - térnyerésüket mind a divat, mind a lakberendezés területén észlelhetjük. Egyszerűségük ellenére az ebben a stílusban készült ékszerek látványos és elegáns kiegészítői lehetnek mindennapi öltözetünknek.  Hasábokból fűzve

Amire szükség lesz hozzá:
-Fimo Soft 57 g gyurma, fehér (8020-0)
-Fimo Soft 57 g gyurma, windsor kék (8020-35)
-Fimo Effect 57 g gyurma, ezüst (8020-81)
-Fimo Effect 57 g gyurma, arany (8020-11)
-Fimo gyurmavágó kések
-Fimo gyöngyfűző tűk
-Fimo sütő hőmérő
-drót nyakpánt szerelékkel
-lapos fogó


Az ékszer minimalista stílusát a különböző hosszúságú és szélességű gyurmahasábok adják. Első lépésben fogjuk meg a gyurmavágó pengét, szeljünk le a windsorkék színű gyurmából egy szeletet, majd vágjuk tetszőleges méretűre. 


Ismételjük ezt meg a fehér, az arany és az ezüst színű gyurmával is - készítsünk a kéken kívül összesen 5, különböző méretű hasábot.


Az elkészült gyurmahasábokat tegyük egymás mellé tetszőleges sorrendben, majd a gyöngytű segítségével készítünk mindegyikre egy -egy furatot keresztbe, a tetejétől kb. 5 mm távolságra. Ezután helyezzük őket előmelegített sütőbe és 30 perc alatt 110 fokon égessük ki. 


Miután kihültek fűzzük fel őket a nyakpántra, majd fogónk segítségével zárjuk le azt.

Ugyanezzel a technikával készíthetünk karkötőt is - ehhez jóval több hasábra lesz szükségünk mint a nyakláncnál, vágjuk le ezeket csuklóméretünknek megfelelően. Következő lépésben készítsünk két-két furatot mindegyikre, alulra és felület - ügyeljünk rá, hogy ugyanolyan távolság legyen a furatok között, kb. 30 mm! Égetés után fűzzük fel őket gumis damilra.

Egyszerű gyöngyök a 2018-as trendszínekből

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Soft 57 g gyurma, barnásszürke (8020-87)
-Fimo Soft 57 g gyurma, püspöklila (8020-66)
-Fimo Soft 57 g gyurma, antik rózsaszín (8020-20)
-Fimo gyöngytűk
-Fimo sütő hőmérő
-viaszolt szál vagy ékszerzsinór

A nyaklánc különböző méretű gyöngyökből áll, így különböző méretű gyurmadarabokra is lesz szükségünk a Soft színekből: 1/2 csík antik rózsaszín, 1/2 csík barnásszürke és 1 csík püspöklila. Ezekből formázzunk golyókat tenyerünkben. 

Gyöngytűvel készítsünk furatot mindegyik gyöngy közepébe - győződjünk meg róla, hogy a furat elég széles ahhoz, hogy égetés után át tudjuk rajta fűzni a viaszolt szálat / ékszerzsinórt. 

Mindegyik gyurmagolyót húzzuk fel egy-egy gyöngytűre, majd a képen látható módon fektessük fel őket egy hőálló üvegedény tetejére, hogy a gyurma ne nyomódjon meg és ne repedezzen be égetés közben. Így helyezzük őket a sütőbe és 110 fokon, 30 perc alatt égessük ki.

Miután kihültek a gyurmagolyók, húzzuk ki belőlük a gyöngytűket és fűzzük fel őket megfelelő méretre vágott viaszolt szálra / ékszerzsinórra.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás INNEN tölthető le.