Hírlevél feliratkozás

Tavaszi asztali dekoráció Fimo süthető gyurmából

Varázsoljunk üde, tavaszi, virágos dekorációt asztalunkra vagy hűtőszekrényünkre mágnes formájában Fimo süthető gyurmából. 

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Soft 57 g süthető gyurma, fehér (8020-0)
-Fimo Soft 57 g süthető gyurma, citrom (8020-10)
-Fimo Soft 57 g süthető gyurma, napfény narancs (8020-41)
-Fimo Soft 57 g süthető gyurma, indiánpiros (8020-24)
-Fimo Soft 57 g süthető gyurma, merlot (8020-23)
-Fimo Soft 57 g süthető gyurma, málna (8020-22)
-Fimo gyurmanyújtó gép vagy gyurmanyújtó roller
-Fimo gyurmavégó kések
-Fimo modellező eszközök
-Fimo formaszaggatók
-Fimo fényes lakk

-kerek mágnes
-kör alakú formaszaggató
-ovális formaszaggató
-hurkapálcák
-Hobbyművész PVAc ragasztó

 

A kis virágokat, amiket készítünk, felszúrhatjuk hurkapálcára és élő virágok mellé tűzhetjük, vagy ragaszthatjuk mágnesre. Mágnes elkészítéséhez, egy negyed csík citromsárga színű Fimo Soft gyurmából készítsünk golyót és nyomjuk bele az egyik kerek mágnest. Ez lesz a virág feje. Emeljük ki a mágnest a gyurmából, hiszen ezt nem tudjuk behelyezni a sütőbe, mert elveszíti a mágnesességét. 

Virágtűzőhöz vegyünk elő egy hurkapálcát és a végére tekerjünk ugyanilyen mennyiségű citromsárga gyurmát. 

Színátmenetes virághoz 1-es fokozatra állított gyurmanyújtó géppel készítsünk egy-egy gyurmalapot narancssárga és indiánpiros színű gyurmákból. Ezt a két lapot átlósan vágjuk ketté, majd illesszünk össze egy narancs és egy piros színű háromszöget úgy, hogy azok ismét egy négyzetet alkossanak. Ügyeljünk rá, hogy az érintkezésnél a gyurmalapok ne fedjék egymást, majd ujjbegyünkkel óvatosan simítsuk össze a csatlakozást. Ezt a téglalapot hajtsuk félbe vízszintesen, majd a hajtásvonallal lefelé helyezzük bele a gyurmanyújtó gépbe és tekerjük át rajta. Következő lépésben hajtsuk ugyanígy félbe, tekerjük át ismét - ezt ismételjük addig, amíg egy szép, színátmenetes gyurmalapot kapunk.  
A színátmenetes gyurmalapot kezdjük el feltekerni és készítsünk belőle a képen látható módon egy göngyöleget. 
Az elkészült göngyöleg piros oldalát formázzuk csúcsosra a képen látható módon. 
Gyurmavágó pengével vágjunk le vékony szeleteket a csepp alakú formából, majd helyezzük rá az előzőleg elkészített virág közepére és nyomkodjuk rá óvatosan. 
Ezt ismételjük addig amíg a képen látható módon elkészül a virág feje.

Ismételjük meg az első lépést a következő virág elkészítéséhez. Két csík málna színű gyurmából készítsünk hurkát, s ugyanúgy csúcsosítsuk ki az egyik felét, mint az előző virágnál. 

Gyurmavágó késsel vágjunk le vékony szeleteket az elkészült formából és készítsük el a levelek mintázatát hegyes modellező eszközzel. Illesszük a leveleket a virág közepéhez, mint az előző lépésben. 

A szívecske levelű virághoz készítsünk két csík málna és két csík merlot színű gyurmából egy-egy gyurmalapot 1-es fokozatra állított géppel. Következő lépésben a Fimo formaszaggatók közül vegyük elő a szív alakút és vágjunk ki szíveket mind a két színű gyurmalapból. Az elkészült szívecskéket középen nyomjuk óvatosan össze, hogy szirom formát kapjunk, majd óvatosan nyomjuk oda őket a virág fejének sárga közepéhez. 

A bibékhez vágjunk le egy-egy kisebb darabot a citromsárga gyurmából, gyúrjunk belőle golyókat, ezeket kissé lapítsuk le és helyezzük a virágok közepére. Hegyes modellező eszközzel nyomkodjunk bele pöttyöket.

Az árvácskák nagyon hasonlóan készülnek, mint a szívecske szirmú virágok. Nyújtsunk ki gyurmanyújtó géppel két csík citromsárga és két csík merlot színű gyurmát, majd formaszaggatókkal vágjunk ki három merlot és két citromsárga színű szirmot, az ovális formaszaggatót használva a legfelsőhöz, a többihez pedig a kör alakút. Hegyes modellező eszközzel nyomjuk be óvatosan a szirmok egyik oldalát, oldalukat hajtsuk enyhén fel, majd illesszük őket a virág közepéhez. 

Az árvácska közepéhez 1/4 csík narancssárga színű gyurmából formázzunk vékony gyurmarudat, amiből vágjunk le 3-4 mm hosszúságú darabkákat, ezeket illesszük a virág közepére, kifelé mutatva. 

Ezután helyezzük az összes virágot a sütőbe, 30 percre, 110 fokra, majd miután kihűltek, tetszés szerint lakkozzuk le. Végül ragasszuk bele az előre elkészített mélyedésbe a mágnest, s várjuk meg amíg a ragasztó megköt. 

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN.

További ötleteink ITT érhetőek el.