Hírlevél feliratkozás

Fülbevaló szuperduó gyöngyökből

Amire szükségünk lesz hozzá:
-11/0 méretű Miyuki japán gyöngy - 1 gramm
-szuperduó gyöngy a Miyuki gyönggyel harmonizáló színben - 5 gramm
-gyöngyfűző cérna vagy damil
-gyöngyfűző tű
-olló
-fülbevaló alap

1. lépés: vágjunk le 120 cm hosszúságú darabot damilunkból vagy fűzőcérnánkból. Húzzunk fel a damilra egy darab szuperduó gyöngyöt majd hét darab 11/0 méretű Miyuki kásagyöngyöt. Kb. 15 cm-es részt hagyva a végén, kössünk csomót a damilra. Ezután öltsünk vissza az első gyöngybe.

2. lépés: fűzzük fel damilunkra a következő gyöngyöket:
-3 darab 11/0 méretű kása
-1 darab szuperduó
-1 darab 11/0 méretű kása
-9 darab szuperduó
-1 darab 11/0 méretű kása
-1 darab szuperduó
-3 darab 11/0 méretű kása

Fűzzük vissza a szálat az első lépésben szereplő szuperduó gyöngybe, majd forduljunk vissza és öltsünk át ugyanennek a gyöngynek a másik furatán.

3. lépés: fűzzünk fel 11/0 méretű kásagyöngyöt, majd haladjunk át a soron következő szuperduó gyöngy üres furatán.

4. lépés: fűzzünk fel egy darab 11/0 méretű kásagyöngyöt, a soron következő szuperduót pedig hagyjuk ki, billentsük ki oldalra. Ezután fűzzünk át a soron következő szuperduó második, üres furatán.

5. lépés: az előző, 4. lépést ismételjük meg háromszor. Ezután fűzzünk fel egy darab 11/0 méretű kásagyöngyöt, majd haladjunk át az első lépésben szereplő, első szuperduó gyöngy második furatán. Fordítsuk vissza a szálat és haladjunk át ugyanennek a gyöngynek az első furatán. Munkánknak jelenleg így kell kinéznie:

6. lépés: a fülbevaló legtetején lévő szuperduó gyöngy felső furatán kijőve haladjunk át a következő gyöngyökön (ezeket a 2. lépésben fűztük fel):
-3 darab 11/0 méretű kása
-1 darab szuperduó
-1 darab 11/0 kása
-9 darab szupderuó gyöngy

Fordítsuk vissza a szálat és haladjunk át ugyanennek a szuperduónak a második furatán.

7. lépés: fűzzünk fel egy darab szuperduó gyöngyöt, majd haladjunk át a soron következő szuperduó másik furatán.

8. lépés: fűzzünk fel egy darab szuperduó gyöngyöt, majd haladjunk át a soron következő szuperduó másik furatán.

9. lépés: fűzzünk fel két darab szuperduó gyöngyöt, majd haladjunk át a soron következő szuperduó másik furatán.

10. lépés: fűzzünk fel egy darab szuperduó gyöngyöt, majd haladjunk át a soron következő szuperduó másik furatán.

11. lépés: fűzzünk fel egy darab szuperduó gyöngyöt, majd haladjunk át a soron következő szuperduó másik furatán. Fordítsuk vissza a szálat és haladjunk át ugyanennek a gyöngynek a belső furatán. Kössünk csomót a damilunkra, majd haladjunk át azon a furaton, ahol előző lépésben tettük. Vezessük át a szálat ugyanennek a gyöngynek a külső furatán. Munkánknak jelenleg így kell kinéznie:

12. lépés: Haladjunk át a soron következő szuperduó gyöngyön, majd kössünk csomót a damilra. Haladjunk vissza azon a furaton, ahol tettük ennek a lépésnek az elején.

13. lépés: Forduljunk vissza és haladjunk át a másik, külső furatán ennek a gyöngynek.

14. lépés: Fűzzünk fel egy darab szuperduó gyöngyöt, majd haladjunk át a soron következő szuperduó üres furatán. Ezt a lépést ismételjük meg négyszer. Munkánk most így néz ki:

15. lépés: Haladjunk át a belső furatán annak a gyöngynek, amin most tettük. Haladjunk át a damil alatt és kössünk csomót rá. Haladjunk vissza azon a furaton, ahol legutóbb tettük. Most fűzzünk át a másik furaton, majd a soron következő három darab szuperduón.

16. lépés: Kössünk csomót, majd haladjunk vissza ugyanezen a furaton. Fűzzünk át ugyanennek a gyöngynek a másik furatán. 

17. lépés: Fűzzünk fel egy darab szuperduó gyöngyöt, majd haladjunk át a soron következő szuperduó üres furatán. Ezt a lépést ismételjük meg egyszer.

18. lépés: a 15. és 16. pontban lévő lépéseket ismételjük meg.

19. lépés: fűzzünk fel egy darab szuperduó gyöngyöt, majd haladjunk át a soron következő szuperduón. Forduljunk vissza és fűzzünk át ugyanennek a gyöngynek a másik furatán.

20. lépés: fűzzünk vissza néhány gyöngyön, majd kössünk csomót, hogy ne csússzon ki a szál.

21. lépés: erősítsük fel a fülbevaló alapot a művünk tetejére, majd ugyanezekkel a lépésekkel készítsük el a fülbevaló párját.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.

További ötletek>>>