Hírlevél feliratkozás

Fülbevaló Swarovski Rivoli kristályból

Pár mozdulattal készíthetünk gyönyörű, csillogó ékszert, ami egyszerre elegáns és visszafogott, tökéletes mind alkalmi, mind hétköznapi viseletünkhöz.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-beszúrós fülbevaló alap 8 mm-es rivoli kristályhoz - egy pár
-Swarovski 1122-es rivoli kristály, tetszőleges színben, 8 mm - 2 darab
-epoxi kétkomponensű ragasztó

A mintadarabok Blue Zircon, valamint Yellow Opal színű Swarovski kristályokból készültek.
Egy papírra nyomjunk ki az epoxi ragasztó mind a két komponensáből egy keveset, közvetlenül egymás mellé. A ragasztót 1:1 arányban kell összekeverni, így ügyeljünk rá, hogy ugyanolyan mennyiséget nyomjunk ki a tubusokból. Fogpiszkálóval vagy szétnyitott gemkapoccsal jó alaposan keverjük össze a két komponenst. Az összekevert ragasztó nagyon gyorsan köt, így kb. 5 percünk marad, hogy felhasználjuk.
Vegyük kézbe az első fülbevaló alapot, fogjuk mutató és hüvelykujjunk közé, majd a fogpiszkálóval / gemkapoccsal vegyünk fel keveset az összekevert ragasztóból és kenjük bele az ékszeralap tányérjába. Ügyeljünk rá, hogy az anyagot oszlassuk kissé el, valamint, hogy a peremre ne kenjünk, ne csorduljon majd ki a kristály mellett.
Illesszük bele a választott, 8 mm-es rivoli kristályt a beragasztózott alapba, nyomjuk enyhén bele, majd várjunk pár másodpercet, amíg a ragasztó elkezd megszilárdulni.
Ezután szúrjuk bele a fülbevalót szivacsba, hungarocell lapba, hogy teljesen függőlegesen álljon. Ha nem függőleges az ékszer, akkor a ragasztó teljes megkötése előtt a kristály elcsúszhat az alap közepéről. Készítsük el a fülbevaló párját is!

Tetszés szerint készíthetünk beakasztható, lelógós fülbevalót is. Az elkészítés menete a fentiek szerint zajlik, a ragasztás után az alapot támasszuk meg, hogy ne dőljön el oldalra és ne csússzon el a kristály. A horgos fülbevaló alap ITT található webáruházunkban, 8, 10, 12 és 14 mm-es rivoli kristályhoz találunk belőle megfelelőt.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN.

További ötleteink elérhetőek ITT >>