Hírlevél feliratkozás

Galaktikus húsvéti tojások

Ha már unja a megszokott egyszínű húsvéti tojásokat, akkor készítse el az ötletünk alapján a galaktikus, modern húsvéti tojásokat. Különleges dekorációi lesznek az ünnepi asztalnak.

Az ötlet pdf innen tölthető le


Hozzávalók: egy doboz tojás, akrilfestékek (fekete, smaragdzöld, ultramarinkék, világoslila, poroszkék, kobaltkék, fehré, antik arany metálos), szivacsecset, keményebb ecset a fröcsköléshez, tál, papírtörlő

Először fogjuk a tojásokat és mindegyiket tisztítsuk meg alaposan egy ecetes vízbe mártott ronggyal, ez segít a felületükről eltávolítani a különféle zsíros szennyeződéseket. A fekete akrilfestékkel kenjük át a tojásokat és hagyjuk száradni őket.

A következő lépésként először poroszkékkel kenjük át a tojásokat, utána pedig a smaragdzöldet vigyük fel kisebb foltban. Szivacsecsettel tupfoljuk meg a felvitt színt.
Majd egy kis kobaltkék és ultramarinkék festéket tupfoljunk a felületre. Minden színréteg csak picit fedje az előzőt. Szivacsecsettel mindig tupfoljuk meg a színeket, hogy ne legyenek csíkosak és szépen egymásba simuljanak.

Ha a világoslilát is felvittük, akkor pár foltban tegyünk fel metálos antik aranyat. Egy tégelybe nyomjunk fehér festéket, ha nagyon sűrűnek látjuk, akkor hígítsuk egy kis vízzel.
Utolsó lépésként mártsuk bele a keményebb ecsetünket a fehérbe és a sörtét visszahúzva fröcsköljünk egy kis fehéret a tojásokra.
Hagyjuk száradni a tojásokat és már el is készült a különleges dekoráció. Tehetjük őket kosárba, ebben az esetben válasszunk hozzá valami színben passzoló raffia bélést.

Jó munkát hozzá!

Forrás: Pinterest/ dreamalittlebigger.com