Hírlevél feliratkozás

Képek Halloween-re szalvétatechnikával

Amire szükségünk lesz hozzá:
-fa lap, tetszőleges méretű (044083-*)
-Hobbyművész matt akrilfesték, narancssárga (HB03404-027)
-Hobbyművész matt akrilfesték, barna (HB03404-017)
-Hobbyművész Transzfer médium (HB01110)
-Hobbyművész PVAv ragasztó (HB02206)
-Kalit rizspapír, Ősz (020200)
-raffia, natúr (1007305)
-barna és fekete színű dekorgumi (10730-*)
-lapos, szintetikus ecset
-szivacs
-csiszolópapír
-olló

Első lépésben a választott méretű fa lapot lapos, szintetikus ecset segítségével kenjük le a narancssárga színű Hobbyművész akrilfestékkel, két rétegben. A rétegek között hagyjunk száradási időt.

A második réteg száradása után csiszolópapírral dörzsöljük át a felületet, majd tegyünk ki egy kevés barna színű akrilfestéket egy lapra, s vegyünk elő egy darab szivacsot. Vegyünk fel kevés festéket a szivacsra, húzzuk le a felesleget a papíron úgy, hogy minimális festék maradjon rajta, majd a képen látható módon húzzuk végig a szivacsot a lefestett fa lapon, antikolva azt.
Vágjuk ki a választott halloween-i madárijesztő / tök / macska mintát az Ősz mintás rizspapírból.
Következő lépésben a kivágott mintákat fogjuk felvinni dekorgumira transzfer médiummal - a madárijesztőhöz válasszunk barna színű dekorgumit, a macskákhoz feketét. A dekorgumit kenjük le egy rétegben a médiummal.
Fektessük rá a kivágott mintát a lekent felületre, ujjainkkal simítsuk el, majd puha ecsettel kenjük át a minta felületét is a transzfer médiummal. Várjuk meg amíg megszárad az anyag, majd ollóval vágjuk körbe a mintát, mostmár a dekorgumival együtt.

PVAc ragasztóval rögzítsük fel a dekorgumira felvitt mintákat a lefestett és antikolt fa lapra, majd ragasszunk alá natúr színű raffiát. Utolsó lépésben fűzzünk raffiát a fa lap felső két furatába is, hogy fel tudjuk lógatni a képet.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.