Hírlevél feliratkozás

Téli hangulatú mécsestartó hópasztával

Mindannyian szívesen gyönyörködünk a hófedte tájban, különösképpen a szoba melegéből. Még ha nem is érkezett meg hozzánk az első hó, egészen biztosan ennek a hangulatát fogja idézni a lenti mécsestartó, aminek elkészítését lépésről lépésre mutatjuk be.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-üveg viharlámpás
-hópaszta
-jégcsap médium
-porhó
-szatináló festék, gyöngyház
-ragasztható kristályok, SS5-ös méretben
-karácsonyi-, hópehely-, csillagmintás kontúrmatrica, fehér színben
-lapos szintetikus ecset

Első lépésben lapos ecsetünk segítségével kenjük le a viharlámpást gyöngyház színű szatináló festékkel, egy rétegben, majd még a festék száradása előtt szórjunk porhavat rá. Ez utóbbi bele fog ragadni a festékbe, a szállingózó hő hangulatát idézve. Várjuk meg amíg a szatináló festék teljesen megszárad, majd tetszőleges helyekre ragasszuk fel rá a választott mintájú kontúrmatricákat. Ügyeljünk rá, hogy a lámpás alját hópasztával fogjuk bevonni, így a talpa felett hagyjunk kb. 0-5 cm-es helyet, ahova nem ragasztunk matricát.

Miután elsimítottuk a matricákat, mossuk ki ecsetünket, majd kezdjük el vele felvinni a hópasztát a mécsestartó aljára, körbe mindenhol, kb. 0-5 és 1 cm között váltakozó magasságban. A különböző magasság a havas táj jellegét fogja hozni. Vastagon vigyük fel a pasztát, hogy sehol ne látsszon át alatta az üveg, s igazán téli, havas táj kinézete legyen az alkotásnak. Várjuk meg amíg megszárad a paszta, majd ugyanilyen vastagságban vigyünk fel belőle a mécsestartó tetejére is, egészen a perem aljáig. Várjunk, amíg itt is teljesen megszárad az anyag.

Következő lépésben jégcsapokat fogunk varázsolni a mécsestartó felső peremére. A jégcsap médium egy zselés, opálos anyag, ami száradás után teljesen átlátszóvá válik. Fogjuk kezünkbe művünket és a fenti peremére, a hópasztával bevont részre kezdjük el felvarázsolni a jégcsapokat. A tubus csőrét illesszük a peremhez, s kezdjük el belőle kinyomni az anyagot, miközben húzzuk a tubust egyre lejjebb, de anélkül, hogy elemelnénk azt a méecsestartótól. Ha elértük a kívánt hosszt, emeljük el a médium tubusát és lássunk hozzá a következő jégcsapnak. Ha körbedíszítettük a peremet a médiummal, várjuk meg amíg az teljesen megszárad és átlátszóvá válik.

Utolsó lépésben tetszőleges helyekre ragasszunk fel átlátszó ragasztható kristályokat, hogy tovább fokozzuk a téli táj havas, csillogó jellegét.

Helyezzünk művünkbe teamécsest!

Jó munkát és karácsonyi készülődést kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN.

További ötleteink megtekinthetőek ITT.