Hírlevél feliratkozás

Hidden magic fülbevaló Fimo gyurmából

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Effect gyurma, 57 g, Glitter arany (8020-112)
-Fimo Effect gyurma, 57 g, Metálarany (8020-11)
-Fimo Effect gyurma, 57 g, Áttetsző (8020-014)
-Fimo Effect gyurma, 57 g, Csillagpor (8020-903)
-Fimo Soft gyurma, 57 g, bőrszín (8020-43)
-Fimo gyurmavágó kések
-Fimo gyurmanyújtó gép
-Fimo csiszolókészlet
-Fimo sütő hőmérő
-csillag alakú formaszaggató (2-3 cm-es méretű)
-kör alakú formaszaggató (kb. 1 cm-el nagyobb méret mint a csillag)
-szimpla szerelőkarika, antik színű, 7 mm - 3 darab
-bekapcsolaható fülbevaló alap, antik - 1 pár

Nyissuk ki a gyurmákat és két-két gerezdnyiből nyújtsunk lapot a gyurmanyújtó géppel, a legvékonyabb fokozatra állítva azt. A metál aranyból két lapot készítsünk, a többi színből egyet.
Helyezzük egymásra a Fimo gyurmalapokat a következő sorrendben, a képen látható módon: metál arany, áttetsző, csillámos arany, metál arany, bőrszín, csillagpor.
Akril nyújtórúddal nyújtsuk addig a négyzetet, amíg az dupla nagyságú nem lesz.
Középen vágjuk ketté a gyurmalapot és a két oldalát helyezzük egymásra. Ezután vegyük elő ismét az akril nyújtórudat és nyújtsuk addig a gyurmát amíg az kb. 3-4 mm vastagságnyi lesz.
Fordítsuk meg a gyurmalapot, hogy az aranyszínű legyen felül. Vegyük elő a csillag alakú formaszaggatót és a TOMPA (!) felét nyomjuk bele a gyurmába. Ne használjuk az éles felét, mivel nem kivágni akarjuk a mintát, csak egy vájatot készíteni.
Most készítsünk egy 3-4 mm vastagságú gyurmacsíkot a metál arany színből és futtassuk végig a képen látható módon a csillag vonalaiban. Vágjuk méretre, hogy pontosan illeszkedjen.
Most fordítsuk meg ismét a gyurmalapot és helyezzük vissza a munkafelületre. Ujjainkkal óvatosan nyomkodjuk körbe a csillag kontúrjait, hogy jobban kivehetővé váljon a minta. Fektessünk különös hangsúlyt a csillag ágainak csúcsára, hogy legyenek minél hegyesebbek.
Vágókéssel vágjuk le a csillag felső rétegét, párhuzamosan a gyurmalap felületével. Ne vágjunk túl mélyre!
A kör alakú formaszaggatóval vágjuk ki a mintát. Győződjünk meg róla, hogy a kör alakú formaszaggató kerülete lehetővé teszi, hogy legalább 5 mm széles hely maradjon a csillag és az ékszer szélei között.
Görgessük végig a felületet az akril nyújtórúddal, hogy az minél simább és egyenletesebb legyen.
Nyújtsunk ki egy vékony lap csillagpor színű gyurmát, helyezzük rá a kör alakú mintát, majd a formaszaggatóval ismét vágjuk körbe.

Nyújtsunk vékony csíkot a metál arany színű gyurmából és a képen látható módon futtassuk körbe a minta szélén.

Következő lépésben égessük ki a gyurmát sütőben, 110 fokon, 30 perc alatt. Ezután készítsünk ebből még kettőt, a fülbevalónak is. Miután kihűltek az ékszerek, haladjunk végig a felületén csiszolóval, hogy tökéletesen sima legyen. Ne dörzsöljük túl erősen a csiszolóval, különben ledörzsölhetjük a mintát.

Végül fúrjunk lyukat az ékszerek tetejébe, erősítsük rá a szerelőkarikákat, valamint a nyakláncalapot és a fülbevaló alapokat.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.