Hírlevél feliratkozás

Karácsonyi Swarovski gyöngyhópehely

Amire szükségünk lesz hozzá:
-5810 Swarovski igazgyöngy utánzat, 3 mm, White vagy Creamrose színben - 18 darab
-5810 Swarovski igazgyöngy utánzat, 6 mm, White vagy Creamrose színben - 24 darab
-Miyuki kásagyöngy, 11/0 méret, Sapphire Silver Lined - 5 g
-színes rézdrót, 0,3 mm, ezüst színű - 1 méter
-csípőfogó / olló

Első lépésben fűzzünk fel a drótra 5 darab 6 mm-es igazgyöngy utánzatot.
Egy hatodik gyöngyön keresztezzük a szálakat úgy, hogy azok vége ellenkező irányba nézzen.
Húzzuk meg a két szálat, így a felfűzött gyöngyök egy kört fognak alkotni. Igazítsuk úgy a felfűzött gyöngyöket, hogy a jobb oldali szál maradjon hosszan, a bal oldalit maximum 10 cm hosszúságúra hagyjuk.
Következő lépésben a jobb oldali szálra fűzzünk fel egy darab 3 mm-es imitációt, egy darab 11/0-s kásagyöngyöt, majd ismét egy darab 3 mm-es gyöngyöt és egy 11/0 kását.
Ezután következik egy 11/0 kása, majd egy darab 6 mm-es imitáció, majd egy kása, egy 6 mm-es imiáticó, egy kása, egy imitáció és végül még egy kása.
A drótot vezessük vissza a második 3 mm-es imitáció után felfűzött kásagyöngybe.
A drótot húzzuk meg.
Fűzzünk fel egy darab 3 mm-es imitációt, egy kásagyöngyöt majd még egy 3 mm-es igazgyöngy utánzatot.
Vezessük be a drótot annak a 6 mm-es imitációnak a bal oldaláról, amelyből elindítottuk a hópehely első "ágát" és húzzuk meg azt.
Vezessük tovább a szálat a következő igazgyöngy utánzatba, majd kezdjük el megfűzni a következő "ágát" a hópehelynek. Fűzzünk fel egy 3 mm-es imitációt, egy kásagyöngyöt, majd még egy igazgyöngy utánzatot és még egy kásagyöngyöt.
Az előző "ághoz" hasonlóan fűzzük fel a gyöngyöket, majd vezessük vissza a szálat a második kásagyöngybe és húzzuk meg a szálat.
Következő lépésben fűzzünk a drótra egy 3 mm-es imitációt, egy kásagyöngyöt majd vezessük bele a szálat az előző "ág" első igazgyöngy utánzatába, a képen látható módon.
A szálat húzzuk meg.

Most vezessük keresztül a drótot a következő két, 6 mm-es igazgyöngy utánzaton, a képen látható módon. Készítsük el a hópehely további "ágait" az előzőlépések szerint - összesen 6 darab lesz belőlük.

Utolsó lépésben vezessük ki a szálat az utolsó 6 mm-es imitáción, s kössük össze a kezdőgyöngy másik oldalából kilógó 10 cm-es drótrésszel. A felesleget vágjuk le.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.Ötlet forrás: www.pinterest.com