Hírlevél feliratkozás

Húsvéti nyuszik levegőre száradó gyurmából

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Air Light Microwave, fehér, 250 g (8131-0)
-Fimo akril gyurmanyújtó rúd
-Fimo gyurmavágó pengék
-Fimo modellező eszközök
-Fimo csiszolókészlet
-Fimo fényes lakk
-Hobbyművész matt akrilfesték, fehér
-Hobbyművész matt akrilfesték, rózsaszín
-Hobbyművész matt akrilfesték, égszínkék
-kockás szalag
-fekete drót

Valamint: sima munkafelület, konyhai kés, tollkupak, fénymásolópapír, olló, ecset

Akril nyújtórúddal készítsünk a fehér színű gyurmából egy kb. 2 mm vastagságú lapot. Nyomtassuk ki a mellékelt sablont, vágjuk ki és fektessük a gyurmalap tetejére, majd konyhai késsel vágjuk körbe azt. Távolítsuk el a felesleges Fimo gyurmát és ujjbegyünkkel simítsuk el a minta széleit.

A talpának vágjunk ki egy kb. 10x8 cm-es gyurmalapot (a kisebbik nyuszihoz 8x5 cm-es lapot). A maradék gyurmából formázzunk tojásokat.

A nyuszi orrához gyúrjunk kis golyót a maradék gyurmából s illesszük a helyére. Hegyes modellező eszközzel készítsük el a fül belső kontúrjait, valamint a testén és a tojásokon a pöttyöket a tollkupak segítségével. Hagyjunk mindent száradni levegőn egy napig, vagy mikrohullámú sütőben 5 percig 600 watton.

Fontos: ha mikrohullámú sütőben keményítjük meg a gyurmát, mindenképpen helyezzünk be egy pohár vizet (125 ml) mellé, hogy elkerüljük a túlhevülést. Ekkor a nyuszi még nem teljesen száraz, így hagyjuk pár percig hűlni, majd fordítsuk meg és helyezzük vissza a mikrohullámú sütőbe további 5 percre. Ehhez helyezzünk be egy pohár friss vizet.

Fessük le a nyuszikat, a talpakat és a tojásokat először a fehér színű akrilfestékkel, majd hagyjuk megszáradni. Ezután kenjük le egy rétegben a kék színű festékkel is, hagyjuk teljesen megszáradni, majd csiszolóval dörzsöljük végig a felületét, antik hatást varázsolva ezzel rá. Fehér vagy világoskék színnel fessük le a pöttyöket, fekete markerrel pedig rajzoljuk meg a nyuszik szemét. Kenjük le a nyuszik és a tojások felületét fényes lakkal és hagyjuk megszáradni.

 

Utolsó lépésben vágjunk le hat darab fekete drótdarabot és ragasszuk be a nyuszi orrának tövébe, bajuszként. Magát a nyuszit ragasztópisztollyal applikáljuk rá a talpra, a kockás szalagból pedig készítsünk masnit és ragasszuk fel a talp tövébe.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.