Hírlevél feliratkozás

Húsvéti mécsestartók

A Húsvét színeiben és hangulatában is a legüdébb ünnepünk. Minden pompás, friss színekbe öltözik. Az alábbi ötletben megmutatjuk, hogy hogyan készíthetünk vidám, színes mécseseket az ünnepi asztalra.

A pdf ötlet innen tölthető le

Hozzávalók:

cserép, akrilfesték (Matrha Stewart univerzális akril festék vagy Hobbyművész akrilfesték), keverőtálca, ecset, alumínium vonalzó, gyertyaviasz, gyertyakanóc, olló, ragasztópisztoly, szalagok, csipke szalagok, filc virágok, víztartó, papírtörlő, fogpiszkáló, befőttes gumi, olvasztótégely/edény a viaszhoz

Fehér akril festékkel fessük le a cserép külsejét és belsejét egyaránt. Ez az alapozó réteg fontos, hogy homogén felület képezzünk a tényleges szín felvitele előtt. Majd a választott színnel (itt világoskékkel) fessük be a cserép belsejét egészen a cserép karimájáig. A cserép külső felét fehéren hagyjuk.

Ezután a szalagokból vágjunk le cirka egy métert. Az egyik felét fixáljuk ragasztópisztollyal a cserép oldalán, majd tekerjük körbe azon és a végét is ragasszuk le. A filc virágokat ragaszthatjuk a szalagok ragasztott végeire, hogy eltakarják az illesztéseket.

Majd a olvasszuk fel a viasz granulátumot egy edényben 60 fokon. Vágjunk le a kanócból a cserépbe illő hosszúságút. Majd rövid időre lógassuk bele a felolvadt viaszba. Majd az egyik végét tegyük be két fogpiszkáló közé és a piszkák végeit gumizzuk össze. Ezt helyezzük a cserép tetejére. Majd óvatosan öntsük a forró viaszt a cserépbe. Hagyjuk egy éjszakát teljesen kihűlni és megkeményedni.

Jó munkát hozzá!