Hírlevél feliratkozás

Karácsonyi dekoráció Inka Gold festékekkel

Pár üres palackból és némi festékpasztából gyönyörű karácsonyi dekorációt készíthetünk. Akár az üvegek felületére készítünk feliratot, akár gyertyák kenünk le a pasztával, dísztárgyaink ragyogni fognak az ünnep fényében.


Amire szükségünk lesz hozzá:
-Inka Gold festékpaszta tetszőleges színben
-Pinty Plus Chalk Paint festék spray - ólomfekete
-tetszőleges üveg alap, palack
-betű mintás stencil
-szivacsecset
-fehér színű gyertya
-fehér színű fotókarton
-grafitceruza
-viaszolt szál, fekete színű


Első lépésben találjunk ki egy tetszőleges feliratot, amely majd rá fog kerülni az üvegekre. Lehet a képen látható NOEL, vagy akár XMAS, HOME. Válasszunk a betűk számával megegyező mennyiségű üvegpalackot, majd a Pinty Plus fekete színű Chalk Paint festék spray-vel fújjuk le a választott őket két rétegben, a rétegek között pedig hagyjunk száradási időt.  Várjuk meg amíg a második réteg is teljesen megszárad. Ettől kap az üveg egy matt, krétaszerű felületet. Erre a felületre, az üveg közepére szépen elhelyezve ragasztószalaggal rögzítsük fel a választott betűt a sablonról.


Szivacsecsettel vigyünk fel az Inka Gold festéket a sablonra, oszlassuk el szépen a betű mindegyik részen az anyagot.


Miután megszáradt az Inka Gold festék, óvatosan válasszuk le a stencilt az üvegről. Ennek mintájára készítsük el a többi üveget is, hogy összeálljon a választott felirat.


Fehér színű, 300 grammos fotókartont kenjünk le ugyanazzal a színű Inka Gold festékpasztával, amivel a betűket vittük fel az üvegre. Ha megszáradt a festék, akkor előre kivágott sablon segítségével rajzoljunk csillagokat a felületre. A csillagok méretben legyenek akkorák, hogy szépen mutassanak majd a választott üvegek nyakán. 

Vágjuk ki a csillagokat, majd fekete színű viaszolt szállal rögzítsük őket az üvegek nyakára.

A választott, fehér színű gyertyák felületét is le tudjuk kenni Inka Gold festékpasztával. Ehhez használhatunk szivacsecsetet, vagy sima konyhai szivacsot is. Az agyagot szépen oszlassuk el a gyertya felületén, majd várjuk meg amíg megszárad.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN.

További ötleteink >>