Hírlevél feliratkozás

Iskolakezdés - füzet vagy könyv bekötése

A füzetek vagy könyvek bekötésről sokaknak az iskolakezdés jut eszébe, így mi is ehhez kötve mutatjuk meg, hogyan is csináljuk.

De természetesen a hétköznapokban használt határidőnaplót, egy kedvenc könyvet amit munkába járás közben a buszon, villamoson, vonaton olvasunk, vagy egy jegyzetfüzetet is érdemes bekötnünk, hogy megvédjük, vagy szebbé, személyesebbé tegyük a megjelenését.

Hozzávalók:

Helyezzük a bekötni kívánt könyvet, füzetet a csomagolópapírra, és hagyjunk rá minden irányba kb. 2-3 cm-es részt és vágjuk ki.

A varrt vagy ragasztott könyveknél a ráhagyott papírt alul és felül vágjuk be a gerinccel párhuzamosan a gerincvastagságot.
A tűzött füzeteknél erre nincs szükség, mert be fogjuk tudni hajtani a csomagolópapírt a lapok és a boritó közötti részen.

A gerincnél bevágott alsó és felső kis füleket hajtsuk be a könyv alá, majd tőle jobbra és balra is hajtsuk be ferdén a papírt, és hajtsuk a borítóra.

Ugyanígy hajtsuk be az alsó és felső ráhagyást a hátsó borítónál is, majd csukjuk be a könyvet ...

... és hajtsuk be az oldalsó füleket is.
Azért kell ezt a hajtás csukott állapotban csinálni, mert nyitottan hajtva kicsi lenne a csomagolás, nem tudnánk majd becsukni. :)

Nyissuk ki újra a könyvet, és hajtsuk be ferdén a papírt a sarkoknál, majd 1-1 csepp ragasztóval rögzítsük.

Díszítésként a könyv sarkaira átlósan ragasszunk mintás vagy színes ragasztószalagot (washi tape) Ezzel a csomagolás időtartamát is meghosszabbítjuk. :)

Ugyan így, a gerinc vonalát is díszíthetjük, erősíthetjük washi tape-el.
Az öntapadós táblafóliából pedig különböző alakú és méretű címkét vághatunk, amire kréta tollal írhatunk is.

A szórakoztató és változatosan könyvkötés mellett kellemes olvasgatást és jó tanulást kívánunk!

További ötletek>>>