Hírlevél feliratkozás

Csodálatos inspirációk Kalit papírokkal

Ismerjék meg az új, Kalit decoupage rizspapírokat! Kollégáink által készített mintadarabok segítségével szeretnénk bemutatni, hogy milyen sokrétűen használhatóak fel minden féle felületen.

A varrás szerelmeseinek szól a mellékelt inspiráció. A fából készült varró doboz lefestéséhez a következőket használtuk:
-Hobbyművész akrilfesték, 40 ml, metál, antik arany
-L&B Home Deco akrilfesték, 50 ml, kármin

A száradás után a doboz tetejére és oldalára Hobbyművész decoupage ragasztóval felvittük a választott Kalit rizspapírból kivágott mintákat, majd szalagokkal, csipkével díszítettük azt.

A gombtároló elkészítéséhez alapnak egyszerű befőttesüveget használtunk, tetejére kartonázs technikával, gyönyörű patchwork anyagaink felhasználásával készítettük a tűpárnát.
A Kalit rizspapírokból kivágott mintákat szintén Hobbyművész decoupage ragasztóval rögzítettük az üveg alapra, végül csipkével, szalaggal díszítettük, akárcsak a dobozt.

A Kalit rizspapír gyönyörűen használható papírmasé alapon is- ahogy az ovális formájú dobozkán láthatjuk. A papír felviteléhez szintén decoupage ragasztót használtunk.

Kiegészítésképpen egy, a varródobozzal megegyező színekkel lefestett, antikolt képkeret belsejére vittük fel a rizspapírt.

Velencei hangulatban!

A velencei karnevál évente emberek százezreit vonzza a városba, mi most ennek a hangulatát idézhetjük fel otthonunkban. Mintadarabjainkat a karnevál hangulatában készítettük, gyönyörű rizspapírjaink, illetve velencei mintájú szalvétáink felhasználásával.

A fa doboz, illetve az álarc díszítéséhez a következő festékeket ajánljuk:
-L&B Home Deco akrilfesték, 50 ml, fekete
-Hobbyművész akrilfesték, 40 ml, metál, antik arany

A doboz tetejére a rizspapírt Hobbyművész decoupage ragasztóval vittük fel.

Az álarc a velencei karnevál egyik fő eleme- készítsünk el mi, egyéni elképzeléseink szerint a sajátunkat! A papírmasé álarcot a dobozhoz hasonlóan fekete és arany színű festékkel kenjük le, majd száradás után vigyük fel rá a választott rizspapírból kivágott mintát. Arany, illetve fekete színű kontúrral készíthetünk szájat, szemet, illetve további díszítést a maszkunkra, a végén ragasszunk rá fekete-fehér marabu tollakat!

A gondolás képet gipsz alapra készítettük, széleihez a Hobbyművész 40 ml-es bicolor kék/zöld festéket használtuk. Szintén decoupage ragasztóval vittük fel a Kalit rizspapírból kivágott mintát, majd sodrott zsinórral takartuk el a rést, ahol a felvitt minta találkozik a kerettel. A végén szalaggal és díszítő gombbal fedtük el a zsinór végeinek találkozását.


Szintén velencei hangulatot idéznek a képen látható porcelán tányérok. A tányér belsejébe decoupage ragasztóval rögzítettük a Kalit rizspapírokból kivágott mintát, majd arany színű kontúrral feliratot készítettünk rá, valamint Swarovski Elements, lapos hátú kristályokat ragasztottunk rá.


A felvitt mintára üveglapot ragasztottunk, aminek a szélét sodronnyal, vagy arany színű kontúrral készített pöttyökkel vettük körbe.

3D-s hatást érhetünk el, ha a felragasztott papírra illesztünk egy külön mintát. A gondolás férfi alakját szintén a rizspapírból vágtuk ki, azonban szebben belesimul az alatta lévő papírrétegbe, ha nem ollóval végezzük el a műveletet. Ecsettel vizezzük be a vonalat, ahol a mintát ki kívánjuk vágni, majd ha a víz kellőképpen átáztatta a rizspapírunkat, akkor ujjbegyeinkkel óvatosan válasszuk le azt. A papír puhaságának köszönhetően a szálakat a nedvesség hatására szépen szét tudjuk választani.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.