Hírlevél feliratkozás

Karácsonyi koszorú Fimo süthető gyurmából

Készítsünk kis koszorúkat Fimo süthető gyurmából ajtónkra, karácsonyfánkra, de akár alappal felszerelve helyes ünnepi fülbevaló is válhat belőle.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Soft 57 g gyurma, smaragdzöld
-Fimo Soft 57 g gyurma, karácsonyi piros
-Fimo gyurmanyomó pisztoly
-Fimo gyurmanyújtó roller
-Fimo gyurmavágó kések
-Fimo fényes lakk, 10 ml

Valamint: konyhai kés, sima munkafelület, sütőpapír 

Vágjunk le két csíkot a Fimo Soft smaragdzöld színű gyurmából, s tenyerünkben jól gyúrjuk át, puhítsuk meg. Tekerjük le a gyurmanyomó pisztoly elejét és helyezzük bele azt a tárcsát, amin 7 furat van. Most tekerjük le a gyurmanyomó pisztoly tetejét, formázzunk kis hurkát a gyurmából és töltsük bele a pisztolyba. Tekerjük vissza a pisztoly tetejét és kezdjük el tekerni a kart. Nyomjunk az eszközzel olyan hosszúságú gyurmacsíkokat, amennyi kijön az adagból, amit a pisztolyba töltöttünk.
Fogjunk meg három csíkot és kezdjük el őket összefonni. 
A művelet közben íveljük a fonatot a képen látható módon. 
Amikor elértük azt a hosszúságú fonatot, amekkorára a koszorút tervezzük, gyurmavágó késsel vágjuk egyenesre a két végét és illesszük össze őket. 
Óvatosan nyomjuk össze az illesztést.
A karácsonyi piros színű gyurmából válasszunk le egy csíkot, s gyúrjuk át, puhítsuk meg. Az átgyúrt gyurmát tenyerünkkel lapítsuk le, majd gyurmanyújtó rollerrel készítsünk belőle 2-3 mm vastagságú gyurmalapot, amiből a vágókésekkel vágjuk le olyan szélességű gyurmacsíkokat amilyen széles a fonat, amiből a koszorút csináltuk. Vágjunk le belőle a koszorúnk átmérőjének megfelelő hosszúságú darabot és a képen látható módon hajtsuk be a két oldalát a közepéig. 
Vágjunk le két újabb csíkot, amik kb. olyan hosszúságúak mint a masnink. Mind a két darab egyik felét vágjuk be a képen látható módon, a másik felét pedig átlósra úgy, hogy egymás tükörképei legyenek. Illesszük be őket a masni alá, s ujjbegyeinkkel óvatosan nyomkodjuk oda. 
Újabb gyurmacsíkot illesszünk a masni közepére, a két szélének illeszkedéséhez. 

Helyezzük rá masninkat a koszorú aljára, s óvatosan nyomkodjuk oda. Ezután helyezzük sütőbe és 110 fokon, 25 perc alatt égessük ki. Várjuk meg, amíg teljesen kihűlnek, majd fényes lakkal kenjük át a felületüket, s várjuk meg amíg az teljesen megszárad. 

Ha a karácsonyfára vagy az ajtóra szeretnénk felfüggeszteni, kössünk rá a képen látható módon zsinórt, fonalat. Készíthetünk még belőle fülbevalót, amihez szereljünk beakasztható fülbevaló alapot a koszorú tetejére. (A gyurma sütés után is fúrható, faragható, így ha esetleg nincs elég hely a tetején ahhoz, hogy átvezessünk a koszorún egy szerelőkarikát, fülbevaló alapot, akkor árral vagy gyöngyfűző tűvel tágítsunk egy kis furatot a gyurmafonat közé. 

Jó munkát és karácsonyi készülődést kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN.

További ötleteink ITT érhetőek el.

Forrás: Pinterest.com