Hírlevél feliratkozás

Karácsonyi gyertyás koszorú inspirációk

A karácsony közeledtével mindenki ünneplőbe öltözteti a lakást vagy környezetét. ennek része lehet az adventi koszorú, az ajtódísz, vagy akár egy asztali álló koszorú is.

Képeinkből inspirálódva, kreatívan kombinálva a különböző ötleteket, alapanyagokat, technikákat és színeket, még érdekesebb és egyedibb, személyesebb koszorút készíthet bárki.

Hozzávalók:

Elsőként adventi gyertyás koszorú készítéséhez mutatunk 1-2 ötletet, ami abban tér el a szokásostól, hogy a gyertyák a koszorú közepébe vannak helyezve, és így nagyobb felület marad a dekorálásra.

Az adventi gyertyákat a koszorú közepébe faragott oázisba szúrhatjuk, így nagyobb felület marad a díszítésre, és akár egy aranyra festett styropor szarvas is elfér rajta. Kiegészítésként szintén aranyra festett jól hajlítható rügyes ágacskát tekerhetünk körbe, melléjük tobozt, lótuszt, fahéjat, kis gombát, fenyőágacskát helyezhetünk színes pomponnal, szalaggal.

 

Az azonos koszorú alapot és adventi gyertya színt használva is különböző hangulatú és színvilágú adventi koszorút készíthetünk.

Természetes és havas hatást keltenek a hó és jéghatású (vagy akril) festékekkel részben megfestett száraztermések, tobozok, sőt, még a moha koszorú alap is, amihez jól illik egy ezüst szalag.
Visszafogottan és egyszerűen ünnepélyes hangulatú lesz a koszorú egy aranyra festett hintaló fafigurával, arany szalaggal, papírzsinórral, natúr, réz és arany színű száraztermésekkel.

 

Érdekesség, az asztali álló koszorú készítése, ami ideális kis lakásokba, asztalokra, vagy esetleg ablakpárkányra, polcra. Ez utóbbiaknál vigyázzunk a gyertyák meggyújtásánál, nehogy tüzet fogjon a függöny vagy polc!

Az egyszerűbb asztali álló koszorú készítésénél elég csak pár ágat, száraztermést felhasználnunk, és a koszorú szabadon maradt részét szivacsecsettel kicsit megfesteni.

Az álló koszorút ragasztópisztollyal rögzíthetjük megfestett és szárazterméssel díszített fa mécsestartóba, közepébe pedig szalaggal 1-2 karácsonyfadíszt és csengettyűt lógathatunk.

A koszorú tetejére gyertyát, zöld ágakat (fenyő, tiszafa), szárazterméseket és pár műanyag gyöngyöt ragaszthatunk, ami a fényben néha diszkréten meg is csillan.

 

Az előző koszorúhoz hasonlóan készült ez az álló koszorú is. Első sorban a kiegészítők és az azoknál használ színek, festékek színvilágában különbözik az előzőtől. De van még egy kicsi különbség. 😊

 

A középen belógatott karácsonyfadísz pöttyöző festéssel van kidíszítve.

Erről a technikáról információkat itt írunk.

 

A koszorú kiegészítők színválasztása is meghatározhatja az összhatást, mint például ennél a két koszorúknál.
Míg az egyiknél gyertyafestő tollal pöttyözött gyertya van a koszorú tetején, és egy nagyobb fafigura van a közepébe állítva, a másiknál pöttyözött gömb van lelógatva.

De a koszorúk méretével is kedvünkre variálhatunk.

 

A nagyobb koszorúk dekorálásánál elszórtan is elhelyezhetjük a díszítő elemeket, ami szintén más jellegű lesz.

 

Akik szereti a gazdagabb díszítést, azok is nagyobb koszorú alapot használjanak, amit nem csak részben, hanem teljesen körbe ragasztanak mindenféle termésekkel, fafigurákkal.

A fa figurákból és apró figurális fa gombokból kisebb betlehemi életképet is összeállíthatunk a kétrészes műanyag gömbök 1-1 oldalába.

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!

 

További ötletek>>>