Hírlevél feliratkozás

Karácsonyi hangulatú styropor kirakó kocka

Készítsünk karácsonyi hangulatú kocka kirakóst akár gyerekeknek, velük együtt elkészítve, akár csak saját örömünkre az otthoni dekoráció részeként!


Amire szükségünk lesz hozzá:
-styropor kocka, 5 cm-es méretben - 4 darab
-Hobbyművész decoupage ragasztó
-tetszőleges mintájú szalvéták
-Hobbyművész akrilfestékek tetszőleges színekben
-betűstencil
-lapos szintetikus ecset
-kerek szivacsecset
-ceruza


A szalvétatechnikához ideális a styropor kockák fehér alapfelülete, amin megtartják eredeti színűket a szalvéta mintái és a ragasztás is könnyen megy. A styroporon az akrilfesték is jól mutat - a mintadarabon stencilt használunk, de vékony ecsettel és kis türelemmel akár egyedi motívumokat is festhetünk rá. 


Első lépésben a szalvéták hátulján rajzoljuk ki a négy kockányi felület körvonalát (10x10 cm) úgy elhelyezve, hogy a kiválasztott motívum kerüljön majd a kockára. Ezután vágjuk ki a felrajzolt négyzeteket és válasszuk szét a szalvétákat, hiszen a legfelső réteget fogjuk csak használni. 


Hagyományos decoupage módszerrel ragasszuk fel a kivágott szalvéta négyzeteket a styropor kockákra, minden mintát külön kockára. Lapos ecsettel vékonyan kenjük át ragasztóval a kocka egyik oldalát, illesszük rá a szalvétát, majd felül is kenjünk rá még egy réteg ragasztót. Próbáljuk meg pontosan illeszteni a képrészleteket a kocka széléhez, de ha picit elcsúszunk, száradás után ollóval könnyedén levághatjuk a túllógó felesleget. 

Ha egy-egy oldal már teljesen megszáradt, fordítsunk a kockákon és jöhet az újabb kép! 

Ha forgatáskor összefogjuk a négy kockát, együtt változnak a képek oldalanként. 


Az utolsó oldalra pedig egy kedvenc 4 betűs szó kerülhet, amit egy betűstencillel és száraz szivacsecsettel könnyen felfesthetünk. Ilyenek lehet pl. az X-MAS, a HOME vagy a LOVE feliratok. Ehhez használhatjuk a Hobbyművész matt akrilfestékeket, de válaszhatunk hozzá akár a karácsony hangulatához illő metálos, vagy gyöngyházas, esetleg csillámos színeket is. 


Jó munkát és karácsonyi készülődést kívánunk!

A PDF alapú leírás innen tölthető le >>

További ötleteink elérhetőek itt >>