Hírlevél feliratkozás

Karácsonyi gyurmaházikók

Fimo Air Light Microwave gyurmából készült házikók, amelyeket használhatunk apró ajándékokhoz, vagy teamécsest belehelyezve szobánkba varázsolhatjuk a téli város fényeit.

Amire szükségünk lesz hozzá:


Valamint: sima munkafelület, teamécses, színes szalag, csomagolópapír vagy szalvéta

A nagy házhoz, először kezünkkel nyújtsuk ki az egész tömb Fimo gyurmát, majd az akril nyújtórúddal folytassuk a műveletet, amíg egy kb. 0,5 cm vastagságú gyurmalapot kapunk.

A következő lépésben a ház falának a mintázatát fogjuk megadni. "Vienesse wickerwork" nevű felületmintázónkat helyezzük rá a kinyújtott gyurmalapunkra, majd akril nyújtórúddal óvatosan görgessük át a felületét, enyhe nyomást gyakorolva rá. Ezután óvatosan távolítsuk el a felületmintázót, majd ismételjük meg az előző műveletet a gyurmalap többi részén is.

Nyomtassuk ki a sablonokat és vágjuk ki őket. A sablonok letölthetőek innen.

Kivágott sablonunkat óvatosan illesszük rá a megmintázott gyurmalapunkra, s konyhai kés vagy gyurmavágó penge segítségével vágjuk körbe. Távolítsuk el a felesleges gyurmát, majd modellező szerszám vagy ujjaink segítségével simítsuk el a kivágott formák szélét.

Különböző formájú formaszaggatókkal vágjunk réseket a falakon, s tegyük félre a kivágott részeket.

Azokon a fal részeken, amelyeken nem használtuk a felületmintázót, nagyon szépen mutat, ha gyöngytűvel apró lyukakat szúrunk a kivágott forma köré.

Most mikrohullámú sütőben égessük ki a ház falait valamint a kivágott mintákat, 600 Watton kb. 10 perc alatt.

Az égetéshez helyezzünk egy pohár vizet a mikrohullámú sütőbe, hogy a gyurmánk ne forrósodjon túl.

Amint kihűlt, simítsuk végig a házikók részeit finom felületű csiszolópapírral.
Most Fimo Air Light Microwave csíkokkal illesszük össze a ház falait és az alapot. A felesleget távolítsuk el modellező szerszámmal, majd hagyjuk a házakat megszáradni.
Jó munkát kívánunk!

A sablonok letölthetőek innen.

A PDF alapú leírás letölthető innen.