Hírlevél feliratkozás

Kavics-virág dekoráció

Gyűjtsünk kavicsokat, majd készítsünk belőlük egyszerű, kedves virágos dekorációt! Gyerekek is élvezni fogják, és könnyedén elkészíthetik.

Hozzávalók:
Alapozzuk le a fa alapot és a kavicsokat gesso-val. A sötétebb kavicsokat 2-3, a világosabbakat egy rétegben kenjük le, a teljes fedés érdekében.
A lealapozott kavicsokat fessük le akrilfestékkel az alapszínekre, a szirmokat fehérre, ill. krémszínre, a "bibét" sárgára. Bronzszínű metálfestékkel először a "bibe" kavics szélére szegélyt, majd átmenetes derengést fessünk a közepe felé haladva. Mikor megszáradt, az egészre áttetsző, felvizezett lazúrt húzzunk, hogy a bibe metálosan csillogjon.
A kavicsokra elkészítjük a szirom mintát. A maszkoló szalagot úgy ragasztjuk fel, hogy háromszöget zárjanak a szirom közepénél. Jól simítsuk le a szalag széleit, hogy ne folyjon be alá a festék. A kihagyott felületet befestjük a rózsaszín gyöngyház festékkel. Az erősebb színért átfesthetjük több rétegben is. Mikor megszáradt, óvatosan lehúzzuk a szalagot. A minta széleire aranyszínű metál festékkel körvonalat húzunk.
Fújjuk le a fa alapot tetszőleges színű  krétafesték spray-el, ha megszáradt az alapozó. Ne fújjunk rá túl sokat, mert később nehezebb lesz visszacsiszolni! Ha megszáradt a krétafesték csiszolópapírral óvatosan csiszoljuk vissza, hogy előtűnjön a fehér háttér. A vintage hatás érdekében a széleket és a sarkokat erősebben visszaszedjük, a közepén csak halványan tűnjön elő a fa textúrája.
Mikor a fa alap elkészült, felragasszuk a „földet” a virág alá. Ceruzával halványan felrajzoljuk a határait, majd vastagon bekenjük ragasztóval. Használhatunk ecsetet a még egyenletesebb eloszlás érdekében. Rászórjuk a kagylótörmeléket (pl. kagylóhéjat törjünk össze) és óvatosan belenyomkodjuk a ragasztóba. Várjuk meg, míg tökéletesen megköt, majd ütögessük le róla a felesleges kagylótörmeléket.
Ceruzával jelöljük be, hová kerül majd a virág szára, feje, illetve rajzoljuk fel a levél körvonalait. Fessük a levelet először homogén világoszöldre, majd húzzuk ki a kontúrokat sötétebb zölddel. Most a kész elemeket ragasszuk fel az alapra, a festett levélre is illesszük rá a szárat. Utolsó simításként vastagon lakkozzuk le a kagylóhéjakat.
További ötletek, mennyi féle képpen, színvariációban készíthetjük el dekorációnkat:

Az ötlet PDF formátumban innen tölthető le.

Kellemes alkotást kívánunk hozzá!