Hírlevél feliratkozás

Kedves figurák quilling technikával

A papírcsíktechnika gyökerei évszázadokkal korábbra nyúlnak vissza. Akkoriban még aranyozott pergamencsíkokból készítettek oltárdíszeket. A quilling a 18. században élte fénykorát, amikor a fiatal lányok Anglia-, Franciaország-, sőt Amerika-szerte hódoltak ennek a technikának. Ma újra nagyon népszerű, ami nem csoda, hiszen, miután elsajátítottuk a technikát, különlegesen szép dolgokat készíthetünk.

Bagoly készítése quilling technikával


Hozzávalók: 
-quilling papírcsíkok, intenzív színek
-olló
-Hobbyművész PVA ragasztó
-quilling tekerőrúd
-quilling sablon, íves
 

Készítsük el egyenként a bagoly testrészeit. A sablonok segítséget nyújtanak abban, hogy egyforma méretű és formájú tekercseket készíthessünk papírcsíkjainkból, a tekerőrúd segítségével pedig könnyedén feltekerhetjük azokat. 

Attól függően, hogy mekkora méretben szeretnénk elkészíteni a baglyot, a méretre vágott papírcsík hossza lehet, hogy nem éri el a kellő hosszúságot. Ekkor Hobbyművész PVA ragasztóval ragasszuk össze két, vagy több papírcsík végét.

A papírcsík végét illesszük a tekerőrúd bemetszésébe, majd a rúd forgatásával tekerjük fel a papírcsíkot. Ahhoz, hogy jó feszes legyen, még feltekerés után is forgassuk meg néhányszor a rudat. Ezután a papírspirált helyezzük a megfelelő átmérőjű körsablonba, és hagyjuk megfelelő méretűre szétugrani. A papírcsík végét ragasszuk le, hogy a köralak megmaradjon.  

 

A bagly csőrének elkészítéséhez használhatunk egyszerű fogas hajcsattot, vagy fésűt is. A papírcsíkot tekerjük körbe, kifelé haladva a fogakon, a csőrénak az egyik végét ujjbegyeinkkel nyomjuk össze.
A bagoly testrészeit Hobbyművész PVA ragasztóval ragasszuk össze.
Elkészíthetjük különböző színvariációkban is.


Húsvéti quilling nyuszi


Hozzávalók:
-quilling papírcsíkok, pasztell színű 
 
-quilling sablon, íves
-quilling tekerőrúd
-Hobbyművész PVA ragasztó
-mozgó szemek, 6 mm
-műanyag tojás
-olló
-styropor akasztó

A nyuszi testrészeit a quilling tábla és a tekerőrúd segítségével állítsuk össze. A fülénél, csakúgy, mint a bagoly csőrénél, használhatunk fésűt, hajcsattot is. A nyuszi fülének a tetejénél ujjbegyünkkel nyomjuk össze a papírt.

Az elkészült testrészeket ragasszuk rá Hobbyművész PVA ragasztó segítségével műanyag tojásunkra úgy, hogy szorosan illeszkedjenek egymáshoz.

(A mintadarabokat Nagy Zsuzsi és Nagy Kata kolléganőnk készítette)

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.