Hírlevél feliratkozás

Kocka hatású poháralátét Fimo gyurmából

Itt a nyár, a kerti partik, a kertbe, teraszra kiülős beszélgetések ideje. A kínált italokhoz, üdítőkhöz egyszerűen készíthetünk Fimo süthető gyurmából színes, kertünk, otthonunk színeivel harmonizáló poháralátétet. Garantált sikere lesz!

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Soft, 57 g, bőrszín (8020-43)
-Fimo Effect, 57 g, gyöngyház fekete (8020-907)
-Fimo metállap, réz
-Fimo fényes lakk
-Fimo gyurmavágó kések
-Fimo gyurmanyújtó gép
-Fimo akril gyurmanyújtó rúd
-Fimo csiszolószett
-Fimo sütő hőmérő
-lapos ecset

Első lépésben az 1-es fokozatra állított gyurmanyújtó gépen tekerjük át a gyöngyház fekete színű Fimo Effect gyurmát (a teljes blokkot). Ezután nyomtassuk ki a mellékelt SABLONT, vágjuk ki és a hatszögletű mintát, helyezzük rá a gyurmalapra és a vágókések egyikével vágjuk körbe. 
A bőrszínű Fimo Soft gyurmából készítsünk még egy, ugyanilyen vastagságú gyurmalapot. Most vágjuk ki a rombusz alakú sablont és a segítségével vágjunk ki két darab rombuszt a bőrszínű gyurmalapból, egyet pedig a feketéből.
A réz színű metállapból vágjunk ki egy pontosan akkora darabot, mint a rombusz alakú gyurmalapok, majd helyezzük rá őket a bőrszínű rombuszokra. Puha ecsettel óvatosan haladjunk végig rajtuk, amíg a metállapok belesimulnak a gyurmába. Gyurmavágó késsel távolítsunk el a felesleges metállapot.
Egymás után helyezzük a rombuszokat a fekete, hatszögletű alapra a képen látható mdóon. Törekedjünk rá, hogy a részek között ne maradon hézag.
Egy darab sütőpapírral takarjuk le a poháralátétünket, majd ujjbegyeinkkel óvatosan nyomkodjuk össze a gyurmaszélek csatlakozását, hogy teljesne eltűnjenek az esetleges hézagok. Ezután nagyon óvatosan, nyomás nélkül, haladjunk végig az egészen a gyurmanyújtó rollerrel. Ügyeljünk rá, hogy a nyújtórúddal semmiképpen ne simítsuk le a széleket!
Készítsük el a tetszőleges mennyiségű poháralátétet, majd helyezzük őket előmelegített sütőbe 30 percre, 110 fokra.
Ha kihűltek a gyurmák, enyhén nedvesítsük be a csiszolónkat és haladjunk végig vele a poháralátétek szélén, majd ronggyal óvatosan töröljük le a csiszolás következtében keletkezett port.

Végül kenjük le az egészet Fimo fényes lakkal, majd hagyjuk megszáradni. Ez ad neki egy kis fényt, valamint megvédi az esetleges nedvességtől, hatásoktól.

Minden használat után töröljük le puha ronggyal a poháralátéteket, mosogatógépbe semmiképpen ne helyezzük!

Jó munkát kívánunk!

A sablon letölthető innen >>

A PDF alapú leírás letölthető innen >>

További ötleteink elérhetőek itt >>