Hírlevél feliratkozás

Kőhatású ékszerek Fimo Liquid gyurmából

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Liquid átlátszó folyékony gyurma
-Fimo Effect 57 g gyurma, citrin
-Fimo Effect 57 g gyurma, kék kvarc
-Fimo Effect 57 g gyurma, csillagpor
-Fimo fényes lakk
-Fimo modellező eszközök
-Fimo gyurmavágó kések
-Fimo akril nyújtórúd
-peremes gyűrűalap
-csípőfogó
-kúpos fogó
-ékszerdrót

Valamint: sima munkafelület, ecset, lézernyomtató

Első lépésben az ékszeralapunk, vagy az ékszer tervezett méretének függvényében nyomtassuk ki a kívánt mintákat és vágjuk ki őket.

Kis tálba öntsünk ki egy kevés Fimo Liquid folyékony gyurmát, majd ecset segítségével vigyünk fel belőle egy keveset a kinyomtatott mintára. Ügyeljünk rá, hogy mindenhol fedje a mintát a gyurma. Ezután égessük ki sütőben 20 perc alatt, 130 fokon.

Égetés után hagyjuk kihűlni a mintát, majd helyezzük bele egy tál vízbe és hagyjuk ázni kb. 5 percig.
Kb. 5 perc elteltével óvatosan dörzsöljük le ujjainkkal a papírt a Fimo gyurmáról - ügyeljünk rá, hogy a papír mindig nedves legyen, szárazon nem lehet ledörzsölni! A ledörzsöléshez használhatunk fogkefét is.
Következő lépésben szárítsuk meg a gyurmát konyhai papírtörlővel és ollóval vágjuk ki a kívánt méretre.
Egy csík Fimo Effect Citrin gyurmából formázzunk golyót, majd simítsuk el a felületét és ecsettel vigyünk fel kevés Fimo Liquid gyurmát a tetejére.

Helyezzük rá a Fimo Liquid mintát a Citrin színű korongra, ecsetünk segítségével enyhén nyomjuk rá, majd próbáljunk meg kipréselni alóla minden levegőbuborékot.

Ezután vigyünk fel még egy réteg Fimo Liquid gyurmát az ékszer tetejére és ismét égessük ki sütőben 20 perc alatt, 110 fokon.

Tipp: az ecsetet acetonnal tudjuk megtisztítani. A Fimo Liquidet tároljuk szobahőmérsékleten.

Vágjunk le egy csík Csillagpor színű gyurmát és nyújtsunk belőle egy kb. 2 mm vastagságú gyurmalapot nyújtógép vagy akril rúd segítségével.

Miután kihűlt, kevés Fimo Liquid segítségével ragasszuk a Citrin színű gyurmakorongot a Csillagpor színű gyurmalaphoz, majd konyhai késsel vágjuk körbe a korongot és szedjük le a felesleges gyurmát.

Csípőfogóval vágjunk le kb. 3 cm-t az ezüst színű ékszerdrótból, majd kúpos fogó segítségével formázzunk belőle hurkot. A drót végeit illesszük be a Citrin korong és a Csillagpor gyurmalap közé, majd ujjunkkal óvatosan nyomjuk hozzá a gyurmalapot a korong aljához, ez fogja biztosítani, hogy nem fog kicsúszni az ékszerdrót.

Csillagpor színű gyurmánkból nyújtsunk egészen vékony gyurmasávot, majd Fimo vágópengével vágjunk le belőle egy kb. 5 mm széles csíkot.

A kivágott gyurmacsíkot illesszük fel a medál külsejére a képen látható módon, majd ismét égessük ki 110 fokon, 30 perc alatt.

Miután kihűlt, kenjünk fel rá egy réteg fényes lakkot.

A medálhoz készíthetünk gyűrűt is - ehhez használhatunk ezüst színű, peremes gyűrűalapot, vagy készíthetünk neki pántot három, egymás mellé helyezett gyurmacsíkból.

Az ékszerek elkészítésénél természetesen csak a képzeletünk szabjon határt, használjunk bátran más formákat, mintákat, színeket!

Jó munkát kívánunk!

Az ékszerekhez a sablonok innen tölthetőek le.

A PDF alapú leírás innen tölthető le.