Hírlevél feliratkozás

Könnyű tavaszi ékszer Fimo levegőre száradó gyurmából

Könnyed, tavaszi - nyári hangulatú ékszert készíthetünk Fimo levegőre száradó gyurmából. Nagyon hamar elkészül, gyerekek is könnyedén meg tudják csinálni.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Air Light, fehér, 125 g (8133-0)

-Fimo felületmintázó, bőr
-Fimo metálpor, arany vagy ezüst
-Fimo selyemfényű lakk
-Fimo akril nyújtórúd
-Fimo modellező eszközök
-Fimo gyurmavágó pengék
-Fimo gyöngytűk
-szerelőkarika
-hurkos szerelőpálca
-nyaklánc alap vagy fülbevaló alap
-lapos hátú, ragasztható Swarovski kristályok
-epoxi ragasztó a kristályokhoz
-lapos ecset
-hegyes ecset

Vágjunk le egy kis darab gyurmát a fehér színű, levegőre száradó gyurmablokkból és az akril nyújtórúd segítségével készítsünk belőle kb. 3 mm vastagságú lapot egy sima munkafelületen. A gyurma alá helyezhetünk sütőpapírt, erről könnyebb lesz majd leválasztani a gyurmát a későbbiekben. 
Enyhén vizezzük be a bőr mintás felületmintázót, majd mintával lefelé fektessük rá az elkészített gyurmalapra. Görgessünk végig a nyújtórúddal a mintázó felületén, enyhén lenyomva azt, majd óvatosan válasszuk le a felületmintázót a gyurmáról. 
Nyomtassuk ki a mellékelt SABLONT, majd vágjuk ki a tetszőleges mintát és helyezzük a gyurmalap tetejére. Konyhai késsel vágjuk körbe a mintát, a felesleges gyurmát távolítsuk el, majd a minta széleit ujjaink vagy modellező eszköz segítségével simítsuk el.
Modellező eszközzel készítsünk bemélyedést a levél tetejétől indulva az aljáig, illetve gyöngytűvel furatot a tetejére - ennél fogva fogjuk majd ráerősíteni a nyakláncra.
A gyurma szilárdításához két módot választhatunk: teljes száradási ideje szobahőmérsékleten 24 óra, vagy behelyezhetjük mikruhullámú sütőbe, amiben 600 Watton, 2 perc alatt tudjuk "kiégetni". Ha a mikrohullámú sütőt választjuk, mindenképpen tegyünk a gyurma mellé a sütőbe egy pohár hideg vizet, hogy elkerüljük a gyurma túlforrósodását.
Néhány csepp selyemfényű lakkal keverjünk össze egy kevés, arany vagy ezüst színű metálport, hogy paszta állagú elegyet kapjunk. Hegyes ecsettel vigyünk fel a pasztából a gyurmára tetszőleges helyekre, majd hagyjuk megszáradni. Következő lépésben kenjük át az egészet fényes vagy selyemfényű lakkal, majd várjunk amíg teljesen megszárad.

Gyöngytűvel vigyünk fel egy-egy helyre kevés ragasztót az ékszer felületére, majd csipesz vagy kőfelszedő ceruza segítségével illesszük rá a lapos hátú Swarovski kristályokat. Hagyjuk megkötni a ragasztót. 

Vezessünk át a furaton szerelőkarikát, s erősítsük fel láncra, nyaklánc alapra. Fülbevalóhoz hurkos szerelőpálcát erősítsünk a gyurmára, s ennek segítségével rögzítsük a fülbevaló alapra az ékszert.

A madártoll mintájú sablonnal gyönyörű alternatívákat készíthetünk: készítsük el az alapot a fentiekben leírt módon a sablon segítségével, majd hegyes modellező eszközzel készítsük el rájuk a toll mintázatát. Ezután vigyünk fel rá ezüst / arany színű metálport a selyemfényű lakkba keverve, végül pedig ragasszuk fel rá a lapos hátú Swarovski kristályokat. Utolsó lépésben rögzítsük fel nyaklánc vagy fülbevaló alapra; kiegészíthetjük az ékszert gyöngyökkel, vagy szintén gyurmából elkészített kagylókkal, csigákkal.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN.

További ötleteink elérhetőek ITT >>