Hírlevél feliratkozás

Körtés gyümölcstál

A körtés tálca különleges kiegészítője lehet nyári asztaldekorációnknak. Egyszerű elkészíteni, csak kövesse a leírást!

A pdf alapú leírás innen tölthető le.

Alapanyagok:
fa tálca
alapozó festék (gesso)
akril festék (sun yellow)
gyümölcsös szalvéta
decoupage ragasztó
antikoláshoz barna Lefranc&Bourgeois akril festék (hot chocolate)
antikoláshoz Inka Gold arany
fekete akrilfesték(night black)
ecset
matt lakkspray
. A gesso segítségével alapozzuk le a fa tálcát, hogy utána egyenletesebb fedőszínt érhessünk el, valamint hogy kiegyenlítsük a felület egyenlőtlenségeit. Ha nagyon érdesnek találjuk a felületet, egy finom csiszolópapírral átdörzsölhetjük előtte
Mikor szépen, egyenletesen lefestettük a felületet, hagyjuk pár percet száradni az alapozót. Ezután vegyük a sun yellow festéket és kenjük át vele a tálcát.
Ha úgy látjuk a tökéletes fedés érdekében szükség van még egy rétegre, akkor ne habozzunk, vigyük fel a festéket kétszer. Itt is hagyjunk egy kis száradási időt.
Majd vágjuk ki a gyümölcsöket a szalvétáról és decoupage ragasztóval ragasszuk a tálca aljára. Alapvetően, ha így is elégedettek vagyunk a tálcával, megállhatunk itt. Akkor lakkozzuk le! Ha szeretnénk egy különleges, antikolt hatást adni a tálcának, akkor folytassuk az olvasást!
Barna akrilfestékkel és az Inka Gold aranypasztájával antikoljuk véletlenszerűen a tálcát. Felvihetjük a festéket egy puha szivaccsal is. A fekete akrillal húzzunk pár repedést a tálcára.

Ha mindezzel elkészültünk és megszáradtak a festékek, akkor lakkozzuk le a matt lakkspray-vel, hogy időtálló legyen és sokáig nyári asztalunk dísze legyen!

Jó munkát kívánunk hozzá!

forrás:
http://bastelmania-craftattack.blogspot.hu/2012/09/from-box-to-fruit-bowl.html