Hírlevél feliratkozás

Kötélhatású ékszerek Fimo gyurmából

A csavart kötél minta sokoldalún alkalmazható, akár táska pántjának, fonatba, az otthoni dekoráció részeként vagy ékszernek. Elkészítése nagyon gyors és egyszerű, különösen a Fimo gyurmanyomó pisztoly használatával.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Effect 57 g gyurma, Gyöngyház világos ezüst (8020-817) - 3 darab
-Fimo gyurmanyomó pisztoly
-Fimo gyöngykészítő tűk
-gyöngyök
-natúr kendezsineg
-nyaklánckapocs
-bőrvégzáró

Valamint: sima munkafelület, üveg- vagy akrillap

Első lépésben fél csík ezüst színű gyurmából készítsünk gyurmagolyót, majd helyezzük rá az üveg- vagy akrillapunkat. Kis nyomással, körkörös mozdulatokkal kezdjük el mozgatni a lapot párhuzamosan a munkafelülettel, így a gyurmagolyó toboz formát vesz fel, a képen látható módon. Ezután vezessük át rajta a gyöngykészítő tűt a legszélesebb részén. Ha szélesebb furatot szeretnénk, használjunk hurkapálcát vagy kötőtűt.

A "kötél" elkészítéséhez vágjunk le így csíkot a Fimo Effect gyurmából, tenyerünkkel puhítsuk meg és formázzunk belőle hurkát. Helyezzük bele a gyurmanyomó pisztolyba a legkisebb kerek nyílású formázólemezt, majd töltsük be a gyurmát és készítsük el vele a hosszú gyurmacsíkot.

A gyurmagyöngy méretétől függően tekerjünk össze kettő, 20-50 cm hosszúságú csíkot a képen látható módon.

Tekerjük a tobozformájú gyurmagyöngy köré a kötélszerű gyurmacsíkot, s óvatosan nyomkodjuk rá. Győződjünk meg róla, hogy úgy tekerjük fel a csíkot köré, hogy a azok között nem marad rés.

Készítsünk el több gyöngyöt is ezzel a technikával, különböző méretekben, majd 110 fokos sütőben, 30 perc alatt égessük ki őket. Ha kihűltek, húzzuk fel őket kenderzsinegre, s kössünk csomót alájuk, hogy ne csússzanak el. Az egész hatást feldobhatjuk fa-, fém-, vagy üveggyöngyökkel is. Vágjuk olyan hosszúra a kenderzsineget, amilyenre a nyakláncot szeretnénk, majd a két végére erősítsünk bőrvégzárót és ékszerkapcsot.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.


További ötleteink ITT érhetőek el.