Hírlevél feliratkozás

Lampionok farsangra, szülinapi bulikra, bálokra!

Íme egy egyszerűen összeállítható papír lampion. amit gyerekekkel is könnyen elkészíthetünk farsangra, szülinapi zsúrra.

Az ötlet innen letölthető, kinyomtatható.

Sok sikert kívánunk az elkészítésükhöz!

  

 Hozzávalók:

A színes tónuspapírból vágjunk 18 db 2,5x21 cm-es papírszalagokat és a végükre készítsünk fűzőlyukakat az iratlyukasztóval. A színes kenderzsinórokból - lehet több színből is - készítsünk bojtot a következők szerint:
A kenderzsinórokat tekerjük a tenyerünk köré, majd újabb kenderzsinórral (kb. 20 cm) kössük össze. A maradékot ne vágjuk le, mert később fagyöngyöt fűzünk rá.
Újabb 30-40 cm-es kenderzsinórral tekerjük körbe a rögzítés alatt, és a szálvégeket csomózzuk meg és vágjuk le a felesleget. Az alul hurkolódó zsinórokat vágjuk el. Ha nem egyforma hosszúak, akkor még igazítsunk rajta. A hosszan hagyott összekötő zsinórokra tetszés szerint fűzzünk fel pár színes fagyöngyöt. A végén válasszuk ketté a szálakat és fűzzünk rájuk 1-1 azonos gyöngyöt, majd kössük össze és vágjuk le a felesleget.
A két gyöngy között bujtassuk át a zsenília szál végét és hajtsuk párhuzamosan vissza. A két párhuzamos zseníliát csavaró mozdulattal fixáljuk, majd fűzzünk rá pár színes fagyöngyöt. Ezután fűzzük fel a zsenília szálra tetszés szerinti színösszeállításban a papírszalagokat. Jöhetnek távtartónak a fagyöngyök kb. 8-10 cm hosszan.
Következik a papírcsíkok másik végének felfűzése, de egyenként. Először a legalsót, utána a következőt. Így minden csík keresztezi a mellette lévőt és szépen, egyenletesen fog elhelyezkedni, nem kell igazgatni. A papírszalagok sorrendjére ügyeljünk, különben nem áll össze a gömb! Mire a legutolsóként felfűzöttet is felfűztük a tetején, már ki is alakult a lampion gömbje. A túllógó zsenília szálra fűzzünk tetszés szerint pár színes fagyöngyöt, de maradjon szabadon kb. 4 cm. Ebből képezzünk egy hurkot akasztónak, és a végét bujtassuk vissza a legutolsó gyöngybe, ami rögzíti is.
Kész is van a vidám tarka lampion. Jöhet a farsang! Íme ötletadónak egy-két színben és hangulatában is más lampion.
További ötletek>>>