Hírlevél feliratkozás

Mécsestartó decoupage technikával

Készítsünk mécsestartót az asztalra. Erre egy öblös talpas pohár a legideálisabb, mert nem foglal sok helyet.

Az ötlet innen letölthető, kinyomtatható.

Hozzávalók:

A fehér rostpapírt tépjük darabokra (legjobb, hogyha egy vizes ecsettel megrajzoljuk a tépés helyét és óvatosan széthúzzuk, így a rostszálak szépen elválnak egymástól és nem hagynak éles vágásszélt). Decoupage ragasztóval ragasszuk fel az üvegpohár külsejére, teljesen bevonva azt. (Erre csak azért van szükség, hogy havasabb, fátyolosabb hatást érjünk el és ne látszódjon át az üvegpohár.)

A decoupage rizspapírból vizes ecsettel "vágjuk ki" a felhasználni kívánt mintát és decoupage ragasztóval ragasszuk a rostpapíros pohár külsejére.

Száradás után hópasztával vagy struktúrpasztával díszítsük a pohár talpát. A tökéletesebb hóhatás elérése érdekében még frissen, száradás előtt szórjunk bele porhavat.

A megszáradt decoupage képet amolyan hóesést megidézve helyenként pöttyözzük be hópasztával vagy struktúrpasztával (fehér kontúrfestéket is használhatunk hozzá). A porhó itt is felhasználható a friss festékbe szórva.
Az extra havas hatás eléréséhez a rizspapír felragasztásánál a decoupage ragasztós felületre is szórhatunk porhavat, de vigyázzunk, hogy csak nagyon vékonyan, nehogy sok ragadjon a felületbe és eltakarja a képet.

Kellemes és aktív időtöltést kívánunk!

További ötletek>>>