Hírlevél feliratkozás

Metálos Húsvéti tojások

Szükség lenne egy egyszerű húsvéti dekorációs ötletre? Most mutatunk egyet, amit gyorsan elkészíthetünk és nagyon látványos kiegészítő lehet az ünnepre.

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávalók:

műanyag tojások (fehér, világoskék, rózsaszín), metállap (ezüst, arany, réz), ecset, legyező sörte ecset, metállap ragasztó, schellack, sisal gyapjú, hurkapálca 30 cm-s, nagyobb dekorüveg, egy pohárban kevés víz, papírtörlő, tavaszi virág ízlés szerint

Először óvatosan tépjük a metállapot apróbb, szabálytalan darabokra.

A lapos ecsettel kenjük be a tojást a metállap ragasztóval, majd ugyanezzel az ecsettel vegyük fel a metállap darabokat és óvatosan nyomjuk a tojásra. A legyező sörte ecsettel simítsuk el a metállapot a tojás felületén. Pár helyen hagyjuk, hogy a műanyag tojás színe kilátszódjon a metállapok alól. Ne borítsuk be teljesen a metállapokkal a tojást, így érhetjük el a kissé kopott hatást. Hagyjuk megszáradni a ragasztót.

Végül kenjük át a már száraz tojás felületét a felületvédőként funkcionáló schellackkal. Ezt a legyező alakú ecsettel végezzük el. Minden tojást helyezzünk el egy hurkapálcára lakkozás előtt, utána így hagyjuk száradni őket. Teljesen hagyjuk őket megszáradni. Végül tegyük a dekor üvegbe a sisal gyapjút, majd helyezzük a közepére a választott tavaszi virágot és fektessük a köré az elkészült tojásokat. Már készen is van a különleges húsvéti dekoráció.

Jó munkát kívánunk hozzá!