Hírlevél feliratkozás

Modern váza ragasztópisztollyal

A modern stílustól a romantikus csipkésig, bármilyen vázát készíthetünk ragasztópisztoly segítségével lakásunkba vagy akár ajándékba is.

Az ötlet innen letölthető, kinyomtatható

Hozzávalók:

Egy papírlapra tervezzük meg a váza mintáját, amihez előbb vegyünk méretet az üvegről. Lényeges hogy a kerülete ne legyen kisebb, a magassága felfelé lehet nagyobb vagy cakkosan túlérő.
Érdemes előbb az egyszerűbb geometrikus mintával kezdeni, majd ha belejöttünk a ragasztópisztoly kezelésébe, bonyolultabb mintát is készíthetünk. Fontos, hogy a minták, vonalak összeérjenek, keresztezzék egymást.

 

A rajzot helyezzük az üveglap alá, majd ragasztópisztollyal kezdjük a vonalak mentén kirajzolni a mintát. A ragasztópisztoly csőrét ne érintsük az üveglaphoz, tartsuk pár mm távolságra, hogy a ragasztó magától "essen" rá.  Igyekezzünk minél egyenletesebben haladni a pisztollyal, miközben a ravaszt is egyenletesen nyomjuk. Így tudjuk elkerülni, hogy nagyobb ragasztócsomók kerüljenek az üveglapra.
Tipp: Ha az üveglapot bekrémezzük, hűlés után könnyebb levenni róla a ragasztóhálót.

 

Miután a ragasztó kihűlt, húzzuk le a mintát az üveglapról.
Ha a ragasztócsíkokat csak "ráejtettük" az üveglapra, ez könnyen fog menni.

 

Készítsünk különböző mintákat ezzel a módszerrel.

 

Az elkészített ragasztóhálókat tegyük újságlapra és festékspray-vel fújjuk le őket tetszőleges színre. Hagyjuk megszáradni.

 

Száradás után tekerjük körbe a ragasztóráccsal a poharat vagy befőttesüveget és a mintázat szerint az éleket pár pötty ragasztóval ragasszuk össze.
Ha sok helyen vagy nagyobb vonalakban kötöttük össze az ééleket, akkor hűlés után emeljük le az üvegről és festékspray-vel fújjuk le ott is.

Tipp: Ha akarjuk, akkor az alját is ragasszuk be pókhálószerűen, hogy az üveg később ne tudjon alul kiesni.

 

Töltsünk vizet az üvegekbe, rendezzük el bennük a virágokat, és gyönyörködjünk bennük!

Forrás: ohohblog.com

További ötletek>>>