Hírlevél feliratkozás

Modern karkötő Swarovski gyöngyökkel

Modern, nagyon egyszerűen elkészíthető karkötő Swarovski igazgyöngy utánzatokból. Elkészíthetjük egy, vagy akár két, egymással harmonizáló színből.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Swarovski 5810 Igazgyöngy utánzat, 8 mm, tetszőleges színekben - 40 darab
-Swarovski kristálygomb - 1 darab 
-gyöngyfűző tű
-gumis damil, 0,5 mm
-stopper, 2 darab
-ékszerdrót, 0,8 mm vastag, a gyöngyökkel harmonizáló színben
-kúpos fogó
-csípőfogó
-hurkapálca, 2 darab 

Vágjunk le gumis damilunkból kb. 70 cm hosszúságú darabot, majd húzzuk fel rá a zárásként funkcionáló kristálygombot vagy gyöngyöt. Pontosan a damilunk közepére helyezzünk el azt és hajtsuk félbe a damilt. A gomb / gyöngy mellé, kb. 1 cm távolságra, kössünk csomót a képen látható módon. 

Vegyük elő a két darab hurkapálcánkat és cellux segítségével rögzítsük össze szorosan össze őket. Következő lépésben vegyük elő az ékszerdrótunkat és kezdjük el szorosan rátekerni az összesragasztott hurkapálcákra úgy, hogy a hurkok szorosan összeilleszkedjenek. 40 darab hurkot készítsünk, majd fogjuk meg a csípőfogónkat, s kezdjünk el végighaladni rajtuk úgy, hogy pont középen vágjuk le őket a hurkapálcákról. 

Ezután kezdjük el felépíteni a karkötőt. Húzzunk fel a damil egyik szárára egy gyöngyöt, majd mind a két szálat vezessük át egy karikán. Most a másik damilra húzzunk gyöngyöt, ezután pedig ismét mind a két szárra egy karikát. 

Így haladjunk tovább, váltogatva a két damilt. Ha elértük a kívánt hosszúságot, kössünk csomót az utolsó gyöngy tövébe, majd még egy csomót kb. 2 cm-rel arrébb.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN.

További ötleteink elérhetőek ITT.