Hírlevél feliratkozás

Mókás baglyok Fimo gyurmából

Mókás baglyok Fimo égethető gyurmából

Hozzávalók:
-FIMO Soft égethető gyurma, 56 g- fehér (8020-0)
-FIMO Soft égethető gyurma, 56 g- napsárga (8020-16)
-FIMO Soft égethető gyurma, 56 g- málna (8020-22) 
-FIMO Soft égethető gyurma, 56 g- levendula (8020-62)
-FIMO Soft égethető gyurma, 56 g- fekete (8020-9)
-FIMO Effect égethető gyurma, 56 g- rózsaszín (8020-205)
-FIMO Effect lgethető gyurma, 56 g - őszibarack (8020-405)
-FIMO Effect égethető gyurma, 56 g- orgona (8020-605)
-FIMO Fényes lakk, 35 ml (8704 01 BK)
-Gyurmaformázó eszközök (8711)
-Gyurmavágó pengék (8700 04)
-Akril nyújtórúd (8700 05)
-Sütő hőmérő (8700 02)

Valamint: sima munkafelület, kombinált fogó, 1 és 2 cm átmérőjű formalyukasztó, ecset, horgos szerelőpálca, szatén- vagy selyemzsinór 

A bagoly testéhez három szelet málna színű Fimo gyurmából gyúrjunk golyót, majd formázzunk belőle oválist.

A kerek végű formázóeszközzel készítsünk bemélyedést az ovális tetején, ujjainkkal pedig formázzuk meg a bagoly füleit.  

Egy szelet lila színű Fimo gyurmát nyújtsunk ki kb. 1 mm vastagságúra, majd vágjunk ki belőle egy kb. 2 cm átmérőjű kört. 

Helyezzük a kört a bagoly hasára, s óvatosan nyomjuk rá azt. 

Kb. 1/4 szelet rózsaszín Fimo gyurmából nyújtsunk szintén kb. 1 mm vastagságú lapot.1 cm átmérőjű formaszaggatóval vagy toll kupakkal vágjunk ki két darab kört, s helyezzük fel a bagoly szemeinek. Óvatosan nyomjuk rá a szemeket a testre.

Hegyes végű modellező eszközzel készítsünk kis bemélyedéseket körbe a körök szélén.

A szárnyak elkészítéséhez készítsünk golyót kb. 1/4 szelet levedula színű Fimo gyurmából, majd vágjuk ketté. Az egyes darabokból készítsünk oválist, s az egyik végét ujjbegyeink segítségével csúcsosítsuk ki. 

Nyomjuk őket óvatosan a bagoly oldalaira, s finoman hajlítsuk őket kifelé.

Fehér gyurmából nyomjunk ki köröket a szemek közepébe, majd picike fekete gyurmával tegyük ezt- ezek lesznek a bagoly pupillái.

A csőr elkészítéséhez kb. 1/8 szelet napsárga gyurmából formázzunk oválist, s az egyik felét csúcsosítsuk ki. Konyhai kés segítségével egyenesítsük ki a csőr két szélét, majd helyezzünk fel a két szem közé, s óvatosan nyomkodjuk oda.

Barackszínű gyurmából készítsünk pici pöttyöket a bagoly hasára a pettyes mintáért.

Horgos végű szerelőpálcát nyomjunk bele a bagoly testébe, ha szükséges, vágjunk vissza a végéből. 

Az elkészült baglyot tegyük sütőbe és 110 fokon, 30 perc alatt égessük ki. Várjuk meg, amíg kihül, majd kenjük le fényes lakkal.

Ezután már nincs más dolgunk, mint egy szatén- vagy selyemzsinórt keresztülfűzni a szerelőpálca horgos végén.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.