Hírlevél feliratkozás

Mozaikos szélcsengő

Szeretne egy egyszerű és látványos szélcsengőt a kertjébe a tavasz közeledtével? Bemutatunk egy ötletet, mely biztosan színes és hangulatos dekorációja lesz a kertnek!

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávalók:

spatula, mini cserép, üvegmozaik, gyöngy, kenderzsineg, akril festék, ecset, mozaikragasztó, mozaik fugázó

A fa spatulák mindkét végét lyukasszuk ki egy hegyes szerszám vagy egy szög segítségével. Majd fessük be akril festékkel a spatulák mindkét oldalát. Válasszunk egymáshoz illő színeket.

A terrakotta és a pasztel kék jól illenek egymáshoz. Fessük le a cserepeket is akril festékkel.

Ha az akril festék megszáradt, akkor elkezdhetjük mozaik ragasztó segítségével felragasztani az üvegmozaikokat a cserepekre és a spatulákra. A kék és a terrakotta színhez is válasszunk színben passzoló üvegmozaikokat.

Ha megszáradt a ragasztó, akkor kezdjük el kifugázni a cserepeket. Száradás után még akril festékkel korrigálhatjuk a cserép festését, ha esetleg valahol nem sikerült annyira szépen a fugázás.

Ha minden kiegészítő rész készen van és megszáradt, akkor nincs más dolgunk mint összeállítani a szélcsengőt. A kenderzsineget húzzuk át a cserépen, a tetejére készítsünk hurkot, a belső felére pedig rögzítsünk egy gyöngyöt. A spatulák a szél hatására elkezdenek mozogni és ezt a gyöngyöt a cserép belső falához verik, így keletkezik majd a csilingelő hang. Majd lejjebb rögzítsük a spatulákat és azok aljára is kössünk egy gyöngyöt.

Díszítsük kertünket a látványos szélcsengőkkel és ébredjünk mesés hangjukra reggelente!

Jó munkát kívánunk hozzá!