Hírlevél feliratkozás

Inspirációk húsvéti tojásdíszítésre


Készüljünk együtt a Húsvétra! Lenti cikkünkben számos, könnyen elkészíthető inspirációt kínálunk vásárlóink részére, amelyek segítségével egyedi, üde húsvéti díszeket készíthetnek otthonukba színes, műanyag tojások és egyéb kiegészítők felhasználásával. MŰANYAG TOJÁSAINKAT körbetekerhetjük natúr, vagy színes KENDERZSINEGgel. Ehhez használjunk PVAC RAGASZTÓT - a zsineg végét rögzítsük a tojás aljához, majd kezdjük el körbe feltekerni rá, a soron következő részre mindig kevés ragasztót kenve LAPOS SZINTETIKUS ECSETTEL


Várjuk meg amíg a ragasztó teljesen megszárad, majd tetszés szerint díszítsük tovább színes CSIPKESZALAGGAL, további kenderzsineggel. Ehhez vágjunk le a tojás kerületének megfelelő hosszúságú szalagot, s rögzítsük ezt is PVAc ragasztóval. Művűnket dekorálhatjuk tovább csipkevirágokkal, masnival, vagy akár FÉM CHARMOKKAL, VARRHATÓ KRISTÁLYOKKAL is.


Nagyobb méretű, kertbe vagy bejárati ajtóra tervezett barka- vagy aranyeső ágakból készült koszorúnkra is applikálhatunk SZÍNES MŰANYAG TOJÁSOKAT - igazán fel fogja dobni és különleges húsvéti dísz lesz koszorúnkból. Ehhez RAGASZTÓPISZTOLLYAL rögzítsük a színes, műanyag tojásokat a koszorúhoz. 


Készíthetünk tojáskoszorút is, aminek alapját egy nagyobb méretű (35,5 cm) STYROPOR FÉLKARIKA képezi. Tojásainkra ragasszunk színes, mintás WASHI-TAPE (DEKORTAPASZ) csíkokat, vagy vonjuk be velük teljesen azok felületét a képen látható módon. A tojásokat ezután RAGASZTÓPISZTOLLYAL rögzítsük a styropor félkarikára; az egyes tojásokat szorosan fogjuk oda, amíg a ragasztó megköt. Utolsó lépésben színes szalagokból készítsünk masinkat, díszeket a koszorúra. 

Ha jó a kézügyességünk és szeretünk horgolni, készíthetünk HORGOLT BORÍTÁST is tojásainkra. Az összhatás gyönyörű lesz, ha a felületet a horgolás elkészítése előtt lefújjuk üde, pasztellszínű, porózus felületet képező PINTY PLUS KRÉTAFESTÉK SPRAY-vel. A lefújást úgy tudjuk a legszebben kivitelezni, ha a tojásokat drótra szúrjuk és beleállítjuk őket egy habszivacs felületbe, s ott is hagyjuk őket, amíg a festék teljesen megszárad.

Kellemes Húsvéti készülődést kíván a Hobbyművész csapata!

Képek forrása: Pinterest.

A PDF alapú leírás elérhető ITT >>

További ötleteinket megtekinthetőek ITT >>