Hírlevél feliratkozás

Nabbi jégkristályok vasalható gyöngyből


Az ötlet pdf innen tölthető le

A gyermekek játékos fejlesztésében sokat segít a vasalható gyöngy használata. A műanyag gyöngyökből készített mozaikképek kirakása közben a finom mozgások koordinációja és a türelem egyszerre fejlődik. A most bemutatott minta alapján jégkristályokat tudnak készíteni,
amit feltehetnek a karácsonyfára, ajtódíszre, adventi koszorúra vagy felcsíptethetik a karnisra is.

Hozzávalók:

    Nabbi vasalható gyöngyök
    Nabbi alaplap
    vasalópapír
    akrilkristály

A kör alakú alaplapon elsőként a középső kis kört építsük fel a vasalható gyöngyökből. Ugyan azt a színt használva sugár irányba is alakítsuk ki a kristályszerkezetet. A sugárvonalak utolsó előtti gyöngye mellé jobbra és balra is tegyünk 1-1 gyöngyöt. Egy másik színnel alakítsuk ki a másik 2 körvonalat.
Az alaplap tüskéire állítgatott műanyag gyöngyöket fedjük le vasalópapírral és vasalóval óvatosan olvasszuk össze. Fontos: Ezt mindig felnőtt végezze és vigyázzon, hogy a vasaló ne legyen nagyon meleg, mert az alapon lévő tüskék megsérülhetnek. A még meleg gyöngyökről húzzuk le a papírt és hagyjuk kihűlni, majd emeljük le az alapról.

Akrilkristállyal, flitterrel, csillogó kiegészítőkkel tovább díszíthetjük. Elég egy mintát megmutatnunk a gyerekeknek, a többit bízzuk rájuk nyugodtan. A fantáziájukat használva a legkülönbözőbb változatokat fogják elkészíteni, amikkel az óvodai csoportszobát vagy az osztálytermet is feldíszíthetik.

Jó munkát kívánunk hozzá!