Hírlevél feliratkozás

Kedves filcfigura díszek varrva vagy ragasztva

Pár színes barkácsfilcből vagy bionemezből pár perc alatt elkészíthetjük a kedves állatfigurák bármelyikét. Barátságossá és hangulatossá tehetjük velük a gyerekszobát, a nappalit vagy a teraszt.

A figurák elkészítésébe a gyerekeket is bevonhatjuk kortól függően. Az egészen kicsik a filcek színeit válogathatják össze, az ügyesebbek átrajzolhatják a szabásmintát vagy ki is vághatják a formákat, a varrni tanulók pedig gyakorolhatják a pelenkaöltést.

akasztható filcfigurák

Hozzávalók:

A szabásmintákat a leírással és képekkel együtt innen letöltheti, kinyomtathatja.

róka filcfigura

Róka:
A szabásminta alapján vágjuk ki a róka elemeit. Mindkét pofácskát egyenként díszítsük körbe pelenkaöltéssel, majd ragasszuk az egyik kivágott fejre a szemekkel együtt. Helyezzük mögé a másik kivágott fejformát és pelenkaöltéssel varrjuk körbe. Amikor a két fül közé érünk, ne felejtsük közétenni az akasztónak szánt zsinórt vagy szalagot. Mielőtt körbeérnénk a hímzéssel, ne felejtsük el pufira tömni a töltőanyaggal. Legvégül ragasszuk fel a fekete orrot is.


maci filcfigura

Maci:
A maci elkészítése a rókához hasonlóan történik, csak abban van különbség, hogy a pofácska felragasztása előtt érdemes a száj vonalait kihímezni illetve az orrot felragasztani.


bagoly filcfigura

Bagoly:
A bagoly összeállítása kicsit bonyolultabb, így ehhez a gyerekeknek segítségre lesz szükségük.
A szabás után pelenkaöltéssel varrjuk körbe a 2-2 szárnyat, az arcot és a pocak felső szélét. Ezután ragasszuk fel a tollakat a pocakra, a szemeket és csőrt az arcra, majd az arcot az egyik testre. Erre a testre helyezzük rá a pocakot, mögé pedig a másik testformát és varrjuk körbe, ahogy a róka fejével is tettük. Az akasztó zsinórt és a pufira tömést ne felejtsük el.


makk, levél filcfigura

Makk:
A szabásminta alapján kivágott kalapok alsó vonalát egyenként hímezzük ki, majd ragasszuk az 1-1 makkra. Ezután fordítsuk egymásra őket színükkel kifelé és hímezzük körbe. Az akasztót és a tömést se felejtsük ki.

 

Levél:
A fantáziánk szerint, vagy a valósághoz hűen szabjunk ki levelenként és formánként 2-2 levelet. A  levélpárokra erezetet is hímezhetünk, de vigyázzunk, hogy összeillesztés után a külső oldaluk legyen a hímzett. Összeillesztve a két darabot, egy kis tömőanyag közrefo-rgásával már csak körbe kell ölteni. Célszerű a filclevél-szárakra drótot tekerni, hogy könnyen felerősíthessük egy száraz ágra. (ragasztópisztolyt is használhatunk hozzá)


mókus filcfigura

Mókus:
A szabásminta alapján kivágott 2 db mókus farkincát egy kis tömőanyag közrefogásával pelenkaöltéssel varrjuk körbe. Ragasszuk rá két oldalról a 2 db mókus testet, tegyünk bele egy kis tömőanyagot majd varrjuk össze. Az akasztót a mókus fülénél vagy a tarkójánál rögzítsük.


gomba filcfigura

Gomba:
Végezetül, de nem utolsó sorban az erdőből nem hiányozható gomba. Előbb a két szárat öltsük össze két oldalt és a felső nyíláson keresztül tömjünk kicsit keményebbre. Ragasszuk két oldalról rá a kiszabott kalapokat, majd ezt is varrjuk össze egy kis tömőanyaggal és akasztóval közrefogva. A fehér pöttyöket előbb hímezzük körbe, majd ragasszuk fel a kalapra.

Ezekhez a figurákhoz hasonlóan fantáziánk szerint szinte bármilyen virágot, pillangót vagy mesehőst el lehet készíteni.


gomba könyvjelző

Ha nem tömjük ki a figurákat, akkor könyvjelző is lehet belőle, ami remek ajándékötlet lehet a gyerekektől a szülőknek, nagyszülőknek, rokonoknak, ismerősöknek, barátoknak.

Az óvodás vagy kisiskolás gyerekek készítette figurák nem csak a gyerekszobát díszíthetik, hanem kellemes hangulatot kölcsönözhetnek a csoportszobának vagy az osztályteremnek.

Jó szórakozást kívánunk!

További ötletek>>>