Hírlevél feliratkozás

Békás fejhallgató tartó bionemezből

Kedves, béka mintás tartó, amire fülhallgatót, töltőkábelt és egyéb dolgokat tekerhetünk rá. A drót nem fog összegubancolódni, a kedvünk pedig garantáltan jó lesz tőle.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-bionemez, citrom - 1 ív
-bionemez, zöld - 1 ív
-bionemez, rózsaszín - 1 ív
-vlies tömőanyag
-műanyag vagy fa gomb
-varrható vagy ragasztható szem
-cérna
-tű
-olló

Első lépésben nyomtassuk ki a mellékelt sablont úgy, hogy a béka mérete kb. 6-7 cm magas legyen, majd fektessük rá a zöld színű bionemezre, rajzoljuk körbe és vágjuk ki. Ezt ismételjük meg még egyszer.
Az egyik oldalra varrjuk fel a két darab szemet, majd pelenkaöltéssel kezdjük el összevarrni a két oldalt. A béka fejétől induljunk, s kb. a lábáig haladjunk le az öltéssel. Kezdjük el kitömni vlies töltőanyaggal a formát...
...majd a béka méretéhez igazítva vágjuk ki a kis nyelvét, varrjuk fel a megfelelő helyre, az aljához pedig öltsük fel a választott műanyag gombot. A nyelve fogja megakadályozni, hogy a kábel lecsússzon a békáról. A sablon segítségével a sárga bionemezből vágjuk ki a béka koronáját kétszer, varrjuk össze őket, majd szintén pelenkaöltéssel rögzítsük hozzá a béka fejéhez.
Varrjuk végig a béka szélét pelenkaöltéssel, a végén éppen annyi helyet hagyjunk, hogy a vlies töltőanyag beférjen és tömjük ki a testnek a maradék részét is. Utolsó lépésben varrjuk össze teljesen a két oldalt.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető ITT.
A békamintás sablon ITT letölthető le.

Az ötletet Ficsor Ági kolléganőnk készítette.

További ötleteink ITT érhetőek el.