Hírlevél feliratkozás

Eszkimók barkácsfilcből dekorációnak

Különleges dekorációval szeretné feldíszíteni otthonát az ünnepekre? Készítsen pici eszkimókat bionemezből és aggassa fel egy faágra. Biztos, hogy nagy sikert arat majd a gyermekek körében!

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávalók:

barkácsfilc fehér

barkácsfilc testszínű

mesegyapjú (homok, khaki, sötétbarna vagy réz színű)

pomponok

ragasztóstift vagy PVA ragasztó

olló

ragasztópisztoly és ragasztópisztoly betét

karton, ceruza, eszkimó sablon

Az eszkimó sablonokat vágjuk ki fotokartonból, majd fektessük a fehér barkácsfilcre a test sablont rajzoljuk körbe és vágjuk ki, majd ugyanezt végezzük el a fej sablonnal a testszínű barkácsfilcből.
A ragasztópisztoly segítségével az egyes részeket ragasszuk egymáshoz. A mesegyapjúból sodorjunk 2 mm vastag, 15 és 18 cm-es csíkokat, melyek az eszkimó kapucnijának szélét fogják alkotni. Majd ezeket a sodort kukacokat az eszkimó arc köré tekerjük és ragasztóval rögzítjük. Majd ragasszunk különböző színű pomponokat a figurákra orr- és kezek gyanánt.
Az alsó képen látható 3D eszkimókat pedig elkészíthetjük styropor gömbök segítségével úgy, hogy nemezelő tűvel a golyóba tűnemezeljük a mesegyapjút, majd barkácsfilcből vagy bionemezből készíthetünk nekik lábakat.

A képen látható jegesmacikat is könnyedén elkészíthetjük styropor gömbökből és mesegyapjúból. Kis kreativitással a kunyhójukat is elkészíthetjük nemezből és/vagy mesegyapjúból.

Jó munkát kívánunk hozzá!