Hírlevél feliratkozás

Húsvéti nyuszi dekoráció

Húsvétra feldíszíthetjük lakásunkat vagy az ünnepi asztalt helyes, barkácsfilcből készült nyuszikkal. Színesebbé teszik az ünnepet, gyerekekkel is könnyen elkészíthetőek.

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávalók:

- barkácsfilc, testszínű

- barkácsfilc, középbarna

- 35 mm-es fagolyó lyukkal

- PVA ragasztó

- vlies töltőanyag

- mozgószemek

- fekete filctoll

- pomponok

- olló

- ragasztópisztoly

- Nyuszi SABLON

Vágjuk ki kétszer a nyuszi testet a középbarna barkácsfilcből a nyuszi Sablon segítségével. A kivágott test darabok alját ugyanúgy vágjuk be, mint ahogy a sablonon szerepel. Az egyik kivágott barkácsfilc test széleit PVA ragasztóval kenjük végig, csak az alját ne ragasztózzuk be. Fektessük rá a másik test anyagot és hagyjuk megszáradni.

A nyuszi füleket pödörjük össze és húzzuk át a fa golyón. A nyuszi test alját töltsük meg vlies töltőanyaggal egészen a bevágott részekig. Az alsó kivágott résznél a két oldalsó bevágást hajtsuk befelé, majd ragasszuk rá a hátsó anyagfület az oldalsók közepéig. Végül az első anyagfület ragasszuk a hátsóra. Hagyjuk megszáradni.

Tipp: a test részt megtölthetjük akár szőlőmaggal vagy egyéb maggal is!

A sablon segítségével kétszer vágjuk ki a lábakat a középbarna filcből, majd a testszínű filcből két nagyobb kört és 6 db picit vágjunk ki a sablont használva, majd ezeket ragasszuk a talpakra. Az így elkészült lábfejeket előlről ragasszuk a nyuszi testre, majd hagyjuk megszáradni. Ezután a testszínű filcből vágjuk még ki a fülek belsejét és ragasszuk fel.

A fekete filccel rajzoljunk a nyuszinak orrot és szájat, majd ragasszunk fel két mozgószemet az arcra. Végül a nyuszi test hátsó részére a ragasztópisztollyal ragasszunk fel egy pompont farkincának.

Jó munkát hozzá!

További ötleteinket ITT találjátok!