Hírlevél feliratkozás

Húsvéti nyuszik tűnemezeléssel

Hamarosan közeleg a Húsvéti időszak. Helyes dekorációk lehetnek az ünnepen ezek a tűnemezelt nyuszik. Egyszerűen elkészíthető és költségkímélő, mégis nagyon látványos dekorációja lehet otthonunknak.

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávalók:

styropor gömb, styropor tojás, mesegyapjú, nemezelő tű, barkácsfilc, szalag darab, esetleg Foam Clay gyurma szemnek (de ez mással is helyettesíthető), hurkapálca

Helyezzük a mesegyapjút a styropor gömbre. Ujjunkkal biztosítsuk, hogy ne csússzon el, majd a nemezelő tűvel bökdössünk a gömbbe a gyapjún keresztül. A ki-be bökdöséssel bejuttatjuk a mesegyapjút a styropor formába. Folytassuk így a styropor tojással is.

A nyuszik lábát egy szivacs alapon készítsük el a nemezelő tű segítségével. A nyuszik lábához és füléhez szükséges sablon innen tölthető le!

A két nemezelt részt egy rövidebb hurkapálca segítségével illesszük egymáshoz úgy, hogy mindkét részbe beleszúrjuk a hurkapálcát.

A nemezelő tűvel rögzítsük az elkészített lábakat a test részre. A gyapjú láb könnyedén fent fog maradni a gyapjú testen.

Ezután a barkácsfilcből készített fülek rögzítése következik hasonlóképp, mint a lábaké. A barkácsfilc is remekül rögzül a gyapjún.

Végül a Foam Clay gyurmából készítsünk apró szemeket a nyuszinak. Elég ha csak picit rányomjuk a gyapjúra és rajta fog maradni. A szalag darabokból tekerjünk a nyuszik nyakába sálat és már készen is vannak a helyes kis ünnepi dekorációk!

Jó munkát hozzá!