Hírlevél feliratkozás

Karácsonyi filc díszek varrása

Karácsonyi filc díszek varrása

Nagyon kedveltek a saját készítésű karácsonyi díszek között a filcből készült, kézzel varrott díszek. Puha filc anyaguk a hideg, téli napokon otthonos melegséget sugároz, sokféle formájuk és díszítésük saját ízlésünket, lelkünket tükrözik vissza.

A következő képeken néhány ötletet mutatunk, melyek alapján bárki elkészítheti a kedvére valót.

Az ötlet innen letölthető!

Szükségünk lesz hozzá barkácsfilcre, vagy a kicsit drágább, de gyapjúból készült bionemezre, tűre és varrócárnára. Ezen kívül tetszés szerinti kiegészítőkkel dekorálhatjuk. Mi most a természetes anyagú fagyöngyöket, kenderzsineget és pamut csipkét választottuk.

A harang alakú filcdísznél először kivágtuk a formákat, majd az egyikre csillagokat hímeztünk a varrócérnával, a másikhoz odavarrtuk a harang nyelvét alkotó fagyöngyöt és a kenderzsineg akasztót.

Apró pelenka öltésekkel varrjuk össze közben, tömjük ki vattával vagy baba töltőanyaggal.

Kész is az első díszünk!

A következő házikó több darabból áll, célszerű először papírra rajzolni a sablonokat és segítségükkel kivágni a formákat.
Apró gyöngyökkel díszítettük a havas tetőt, összevarrtuk az ajtót alkotó darabokat és fellvarrtunk egy fagombot dísznek. Az akasztót most piros kenderzsinegből készítettük.
A házikót is összevarrtuk apró pelenkaöltésekkel és kitömtük. Látható a képen, hogy a piros ajtóhoz piros cérnát, a fehér ajtóhoz fehér cérnát használtunk a felvarráshoz.
A kör alakú díszek részeit vágjuk ki és a kép szerint állítsuk össze.
Ennél a dísznél a fehér körre varrtuk a piros gyöngyöket és virágot formázó szárat hímeztünk neki.
Kész is a kör alakú dísz!
A szív díszhez lyukas szív formát választottunk. A lyukba piros kenderzsinegggel fagyöngyöt függesztettünk.
Bézs színű pamut csipkével díszítettük.

És íme, kész is a negyedik díszünk!

Sikeres alkotást kívánunk!