Hírlevél feliratkozás

Könyvtartó olvasó párna, nyakpárna varrás patchwork anyagból

A hosszú téli estéken olyan jól esik a meleg szobában belemélyedni egy-egy regény cselekményébe, vagy lélekben részt venni egy-egy utazáson egy útikalauzt olvasva.

De hogy ne gémberedjen el a kezünk a könyv tartása közben, fektessük könyvtartó, könyvtámasz párnára, amit a szabásminta alapján könnyen elkészíthetünk. 

Az ötletet készítette: Michaela Koch

 

Hozzávalók:

Nyomtassuk ki és vágjuk körbe a szabásmintát a nekünk megfelelő méretben.

 

Hajtsuk félbe (vagy színével fordítsuk egymásra) az egyik kiválasztott anyagot, és a szabásmintát fektessük rá a kép szerinti szálirányba. Minden irányban 1 cm varrásszélességet ráhagyva szabjuk ki az anyagot.

Ugyan így, szabjuk ki a kétféle másik anyagból is a párnához valót.

 

Állítsuk össze a különböző színű párokat úgy, hogy a hosszú egyenes oldaluknál összevarrva babapiskóta, kutyacsont formát adjanak ki. A mi esetünkben a drapp-kockás, kockás-mogyoró, és végül mogyoró-drapp párosítás lett.

A párokból kettőt varrjunk össze a hosszú egyenes oldaluknál, a harmadik párnál varrjunk közé hosszú cipzárt.

Az elkészült babapiskóta formából kettőt (drapp-kockás és kockás-mogyoró) fordítsunk színével egymásra, hosszanti irányba hajtsuk félbe, és jelöljük meg a hajtásvonalakat a két végén. A megjelölt hajtásvonalak között varrjuk össze az anyagokat (ahol nagyrészt a mogyoró és kockás anyag fedi egymást).

Ezután nyissuk szét a szimplán maradt részeket, és színével fordítsuk rá a cipzáros harmadik babapiskótát, majd varrjuk össze a szélek mentén.

 

A babapiskóták alján és tetején (ahová a hajtásvonalak jelölését tettük, és ahol a 3 anyag egy pontban találkozik), erősítsük meg a varrást, nehogy bomlásnak induljon.

 

A cipzárt kinyitva, töltsük meg vlies töltőanyaggal vagy hajdinával, tönkölybúzával.

 

Az így elkészített párna kényelmes nyakpárna is lehet.

Kényelmes olvasgatást kívánunk!

 

 További ötletek>>>