Hírlevél feliratkozás

Natúr koszorúk

Lassan közeledik az ünnepi időszak. Már gondolkodhatunk rajta, hogy milyen ünnepi dekorációval készülünk az ajtóra vagy az asztalunkra. Ezzel a két natúr koszorú ötlettel szeretnénk segíteni az ünnepi készülődést. A mikulásvirágos koszorú már november végén felkerülhet az ajtónkra, a LED mécsesekkel pedig adventi koszorúnak is tökéletes.

Az ötlet pdf innen tölthető le.Hozzávalók:
Styropor koszorú, juta szalag, ragasztópisztoly,
virágkötöző drót natúr
, bionemez piros,
műanyag viaszos gyöngy, cérna, tű, körkés
vagy olló, vonalzó

Styropor koszorú, juta szalag, ragasztópisztoly,
virágkötöző drót natúr,
LED égős teamécses, körkés vagy olló, vonalzó


A 10 cm-s juta szalaból vágjunk 10 cm-s darabokat. Ha jó sűrű koszorút szeretnénk, akkor minimum 50-60 kis "bugyrot" kell csinálnunk, hogy szép legyen.Ha elkészültek a bugyrok, akkor a juta szalaggal tekerjük be a styropor koszorút. Majd virágkötöző drótot erősítsünk a bugyrok ragasztott végére és kezdjük el beleszúrkálni a koszorúba őket.

Lassan elkészül a kis bugyros koszorú, mely már önmagában is nagyon látványos dekorációnak.

Ha elkészültünk, akkor eldönthetjük, hogy mivel díszítjük a koszorút. Ha adventre szeretnénk az asztalunkra, akkor csak helyezzük rá a LED mécseseket és már el is készült a natúr hangulatú díszünk.

Ha mikulásvirágokkal szeretnénk díszíteni a koszorút, akkor a bionemezből vágjunk ki egy virág formát és szirmokat, melyeknek a végét kenjük be ragasztóval és csípjük össze.


Majd az összecsípett végeket ragasszuk egymáshoz. Ha megszáradt a ragasztó, akkor tű és cérna segítségével varrjuk fel a mikulásvirágok közepébe a műanyag viaszos gyöngyöket.
Végül ragasszuk a koszorúra a virágokat és már készen is van a gyönyörű természetes dekorációnk, melyet rögtön fel is akaszthatunk az ajtóra vagy az ablakba.Jó munkát kívánunk hozzá!