Hírlevél feliratkozás

Nemez szörnyecskék

 A mókás nemez szörnyecskék vidámságot és színt visznek a gyerekszobákba és a szürke hétköznapokba!

Az ötlet pdf innen tölthető le
Alapanyagok mindkét szörnyecskéhez:
- 8 cm-es styropor gömb
- 6 cm-es styropor tojás
- mesegyapjú narancs színű
- mesegyapjú sárga színű
- 6 cm-es styropor gömb
- 6 cm-es styropor tojás
- mesegyapjú pink színű
- mesegyapjú kék, pink, fekete, fehér
- nemezelőtű
- fehér barkácsfilc
- olló
- ragasztópisztoly és pisztolybetét
- hurkapálca
- csípőfogó
- toll vagy ceruza

Először ceruzával jelöljük be a szörnyecskék szemét és a száját a styropor tojásokon és gömbökön. Majd a testnek választott mesegyapjú színt szárazon helyezzük a styropor gömbre, a nemezelőtű segítségével szurkáljuk a gyapjút a gömbbe. A szemeket és a szájakat hagyjuk ki. Majd egy másik mesegyapjú színnel töltsük ki az üresen hagyott lyukakat a szájak kivételével. A tenyerünkben formáljunk egy kis gyapjúcsíkot és helyezzük a fogak feletti részre, csak a kétszélén rögzítsük. A tollal jelölt szemeket készítsük el más színű gyapjúból és tűnemezeljük bele a gömbbe.
Egy hurkapálca segítségével rögzítsük a szemet a testre. A test és a szem érintkezéséhez nyomjunk egy pöttyöt a ragasztópisztollyal. Hagyjuk állni pár percet. A szörnyecskék testére helyezzünk apró pöttyöket a test alapszínétől eltérő gyapjúból.

Rajzoljuk fel a fogakat a barkácsfilcre kb. 4-5 cm hosszan, majd az olló segítségével vágjuk ki. Majd helyezzük a fogakat a száj alá és egy kis fehér gyapjú segítségével tűnemezeljük a gömbbe. Tenyerünkben sodorjunk a gyapjúból zsinórokat a kezeknek és a lábaknak. a végekre kössünk egy-egy csomót. Ezután a másik végeket nemezeljük a testhez azonos magasságban.

Tipp: A szörnyecske nem fog megállni egyenesen ezért nemezeljünk a gömb aljára körbe egy csík gyapjút!

Jó munkát kívánunk hozzá!