Hírlevél feliratkozás

Patchwork napraforgó

A nyár legjellegzetesebb virága a napraforgó. A határtalan napraforgó mezők életre keltik bennünk a nyarat, a legforróbb időszakot. Alábbi ötletünkben bemutatjuk hogyan  lophatjuk be a nyár hangulatát otthonunkba egy egyszerű ötlettel.

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávaló:
patchwork anyag (sárgás pöttyös, sárga, zöld anyag levelekhez), bionemez, vlies közbélés, styropor medál, hurkapálca, PVA ragasztó, cserép, natúr raffia, olló, sniccer, virág oázis, ceruza

A sablon ITT tölthető le az egyes részek kivágásához
A sablon segítségével vágjuk ki a 10 cm-s styropor medálhoz tartozó anyagdarabot, majd sniccerrel a medál szélén ejtsünk egy kb. 0,5 cm-s mélyedést.
 


Egy tompa, hegyes tárggyal (ideális: körömreszelő) tűrögessük be az anyagot a mélyedésbe. Vágjunk ki egy 5x55 cm széles csíkot a vlies ragasztós textilrögzítőből és vasaljuk fel a sárga patchwork anyagra.
 


Ha kihűlt húzzuk le a vliesről a védőfóliát és hajtsuk egymásba a sárga anyagot. Ezután ismételten vasaljuk le, majd vágjuk le belőle a felesleget.
 


A szirom sablon alapján rajzoljunk fel 18 db szirmot a levasalt sárga anyagra, majd vágjuk ki őket. A sniccer vagy a körömreszelő segítségével egyesével tűrjük be a szirmokat a medálon lévő mélyedésbe. Mindig hátulról tűrjük be a szirmokat, hogy szépen előre fele álljanak.
 


Ha megfordítjuk, akkor már látszik is a napraforgó feje. Ezután a zöld bionemezre a sablon alapján rajzoljuk fel a napraforgófej hátulját.
 


Vágjuk ki a megrajzolt mintát, pozíciónáljuk, majd PVA ragasztó segítségével ragasszuk fel a fej hátoldalára.
 


A levél sablonok segítségével rajzoljuk fel a bionemezre a leveleket, vágjuk ki, majd ezekre is vasaljunk a vlies közbélésből. Ha kihűlt húzzuk le a bélés védőfóliáját a bionemezről.
 


A zöld patchwork anyagot helyezzük a bionemez levelek azon oldalára, ahova a vliest rávasaltuk, majd ismét vasaljuk át az anyagot.
 


A levelekről vágjuk le a felesleges anyagot ollóval. a szár sablon segítségével vágjuk ki a zöld bionemezből a szárat, ezt PVA ragasztóval rögzítsük a hurkapálcára.
 


A cserépről vegyünk méretet és vágjuk ki a sárga anyagból, majd a széleket 0,5 cm szélesen hajtsuk vissza és PVA ragasztóval ragasszuk meg.Ezután ragasztózzuk be a cserepet és tekerjük rá az előkészített anyagot.Faragjunk ki a virág oázisból egy akkora darabot, hogy illeszkedjen a cserépbe. Varrjuk rá a leveleket a napraforgó szárra, majd tűzzük bele az oázisba a napraforgókat. És már el is készült az egyedi nyári dekoráció.