Hírlevél feliratkozás

Szék felújítása patchwork anyaggal

Ha van kedvenc textilbevonatú székünk, akkor az előbb-utóbb felújításra fog szorulni, hisz kiszívja a nap a színét, foltos lesz, kiszakad, illetve csak egyszerűen szeretnénk, hogy új színben vagy mintában pompázzon.

Az Üllői úti üzletünkben a nap, mint nap használatban lévő pénztárosi székünk is erre a sorsra jutott, így fogtuk magunkat és felújítottuk.

Kartonázs (cartonnage) technikával felújított sámliról itt írtunk részletesen.

Az ötlet innen letölthető, kinyomtatható.

Ilyen volt Ilyen lett

Hozzávalók:

Applikáljuk le az ülést a lábáról és vágjunk ki a patchwork anyagból egy akkora kört, amekkora nem csak az ülést borítja be, hanem túllóg 5-10 cm-el, azaz alá is fogjuk tudni hajtani a rögzítéshez.

A színével lefordított anyagra fektessük rá szivacsos felével az ülést. Pontosan középre helyezzük és gombostűvel tűzzük a székpárna oldalára.

Ahhoz, hogy ráncmentes legyen a huzat, előbb a két szemben lévő oldalon tűzzünk (felező vonal mentén), utána a két tűzés között (negyedenként) és így tovább. Így a székpárnán egyenletesen fog beráncolódni az anyag, szépen kisimult lesz.

Ezután apró szögekkel vagy kézi tűzőgéppel rögzítsük az anyagot az ülés aljához. A gombostűk kihúzása után, már csak vissza kell szereljük az ülést a lábára.

Íme, a felújított szék, ami az Üllői úti üzletünkben, életnagyságban is megtekinthető. Wink

További ötletek>>>